Bloemen

Het planten van hybride theeroom in het voorjaar

Bijna geen enkel plot kan zonder een rozenkrans. Zelfs als er niet een groot aantal tuinschoonheden in het land is, dan heeft elke kenner van schoonheidsplanten een paar struiken. Hybride theeroosjes trekken met hun decoratief effect en weerstand tegen verschillende invloeden. Deze variëteit is gefokt door fokkers die de geur van theeroos willen behouden, die doet denken aan vers gezette thee en die de weerstand tegen ziekte en kou verhoogt.

Tegenwoordig zijn er veel variëteiten tuinthee-hybride rozen, het is gemakkelijk voor bloemenkwekers om een ​​interessante look te kiezen. De belangrijkste voordelen van de soort zijn:

 • hoge decorativiteit van de struik en elasticiteit van bloemknoppen;
 • het vermogen om lang te bloeien van de vroege zomer tot de late herfst;
 • weerstand tegen extreme weersomstandigheden.

Om fatsoenlijke hybride theesoorten op uw site te laten groeien, moet u de kenmerken van rozenteelt-agrotechniek kennen.

Een plaats op de site kiezen voor rozen

Als u besluit om hybride thee op uw site te laten groeien, kies dan een goed verlichte plaats. Een uitstekende keuze is de zuidoostkant van de site met lage grondwaterstanden.

Waarschuwing! Plaats naast de rozentuin lage bomen, die tegelijkertijd planten voorzien van windbescherming en goede ventilatie.

In dit geval kunt u vele ziekten voorkomen.

Voor hybride theerozetten geschikte lichte leemachtige grond, maar elke andere kan worden voorbereid voor opplant. Compost, zand en as worden naar het zware gebracht en klei en humus worden aan het licht toegevoegd.

Voor het planten van de hybride theeschoonheid, minstens 10 kg humus per 1 vierkante meter M. vierkante meter (voor arme grond) en graven tot een diepte van 50 cm.

Een kuil op dergelijke grond wordt kort voor het planten van een hybride theetuinroos geprepareerd, een vruchtbare laag wordt erin gegoten op een derde van de diepte.

Op zure, zware klei en lichte zanderige grond is het nodig om een ​​maand voor het planten van struiken plantkuilen op te graven. De grootte van de putten is 60x50 cm, vullen haar derde met voedingssamenstelling. Neem voor het mengsel de grasmat, humus, zand (of klei - voor zand). De verhouding van componenten is 5: 4: 1. Minerale meststoffen worden toegevoegd aan het mengsel:

 • gegranuleerd superfosfaat 250 g;
 • houtas 200 g;
 • kalk 300 g

Waar moet nog meer rekening mee worden gehouden bij het kiezen van een plek voor de koningin van de tuin?

Verlichting. Vooral in de ochtend. Onder dergelijke omstandigheden verdampt dauw uit de struiken snel, waardoor het risico op infectie met roest en echte meeldauw aanzienlijk wordt verminderd. Als u besluit om een ​​struikthee-hybride roos in de schaduw te planten, dan:

 • de bladeren worden bleek, hun aantal neemt af;
 • de badstof van bloemen zal afnemen;
 • bloei zal later beginnen;
 • schimmelziekten zullen zich ontwikkelen.

Temperatuur en luchtcirculatie. Bescherming tegen sterke windthee-hybride tuinrozen is een must en een goede luchtcirculatie zal de verspreiding van ziekten voorkomen.

De diepte waarop het grondwater zich bevindt. Als ze dichter dan 1,5 m zijn, lopen ze leeg. Kom ook in gebieden met een overmaat aan vocht.

Hoewel de variëteiten constant worden bijgewerkt, kan de hybride theethee niet beschikken over een sterk uithoudingsvermogen tegen extreme weersomstandigheden. Daarom zal niet alleen de voorbereiding van de grond, maar de juiste pasvorm en juiste zorg nodig zijn. In dit geval heeft de tuinman op het terrein prachtig bloeiende rozentuinen met prachtige bloemen. Hybride theeroos, landing en verzorging volgens de regels, ontwikkelt en decoreert de site normaal gedurende het seizoen.

Het planten van hybride theeschoonheid

We hebben de voorbereiding van de grond uitgevoerd, nu moeten we wachten tot het opwarmt en het proces van planten begint. Tuin thee hybride aristocraat houdt niet van het koude land. Wanneer is het beter om de planten te planten?

Tip! De ideale tijd wordt beschouwd als het planten van rozen in de lente, beter eind april.

Zaailingen kunnen in maart worden gekocht en worden opgeslagen tot planttijd. Om dit te doen, worden ze in nat zand geplaatst en in de kelder geplaatst. Sommige tuinders laten zaailingen achter in een kamer en plaatsen ze in een bak met aarde op de vensterbank.

Zodra het tijd is om een ​​roos in de grond te planten, snijd je de wortels. Kijk naar de snit - deze zou van binnen wit moeten zijn, dit is een gezond weefsel. Plaats de zaailing vervolgens een half uur in gewoon water. Het planten van hybride theeroosjes in de lente is als volgt:

 1. Giet water op de grond, 5 liter met één tablet "Heteroauxin" is voldoende.
 2. Plaats de wortels in het plantgat en verdiepen de plaats van het enten enkele centimeters.
 3. Begraaf de wortels, schud af en toe de roos en stamp de aarde rond de zaailing aan.
 4. Geef de struik water.

Alleen geplante hybride theestruiken mogen niet bloeien.

Tip! De eerste 5 knoppen breken af ​​om de mogelijkheid te bieden het wortelstelsel te verharden.

Zodra de hoogte van de plant 50 cm bereikt, blijven de knoppen bloeien.

Snoeien Hybride Tea Rose

Een ander belangrijk punt van agrotechnische maatregelen is het snoeien van hybride theeroosjes. De belangrijkste en belangrijkste voor de struiken - lente snoeien. Het is belangrijk om het op tijd te houden. Optimaal - voor bloeiende knoppen op rozen, maar al wanneer de dreiging van terugkerende vorst voorbij is. Je zult eerder afgesneden worden - de nieren die begonnen te groeien, zullen bevriezen ten tijde van de nachtvorst. Laat - de hybride theetuin steeg tegen die tijd en besteedt veel kracht aan de voedselscheuten, die je nog steeds snijdt.

Hoe rozen in het voorjaar te snoeien

Maak eerst het gereedschap voor het trimmen - snoeischaar, tuinvijl, tuinmes. Bovendien hebt u nodig:

 • een oplossing van kaliumpermanganaat (gericht op een donkerroze kleur) of kopersulfaat (100 gram per emmer water);
 • tuinhoogte, die kan worden vervangen door Novikov-vloeistof.

Voordat u begint met het trimmen van de hybride theetuinrozen, definieert u duidelijk het doel dat u nastreeft. Snoeien kan bieden:

 • een bepaalde bushvorm;
 • de verlenging van zijn periode van leven;
 • hoogwaardig uiterlijk van bloemen op gesnoeide planten;
 • overvloedige en vroegere bloei.

Door oude takken te verwijderen, stimuleer je een hybride theeroos om nieuwe scheuten te laten bloeien. Voordat je weet hoe je een struik correct en mooi kunt trimmen, moet je stilstaan ​​bij bepaalde regels:

 1. Het gereedschap moet goed worden gemalen. Anders zal de snede verdwijnen, en de schors en het hout zal verdorren en een bron van mogelijke infectie worden.
 2. Let nauwkeurig op de plaats en vorm van de snede bij het ontsnappen van de hybride theeroos. Het wordt schuin gemaakt, op een afstand van niet meer dan 5 mm boven de nier, om te voorkomen dat vocht het binnendringt. Een stomp van meer dan 5 mm na het afsterven wordt een voedingsbodem voor de infectie. Een lagere snede is gevaarlijk vanwege de mogelijkheid van nierschade.
 3. Snijd de stelen van de hybride theeschoonheid naar gezond weefsel. Ze heeft een witte kern.
 4. Het snoeien gebeurt op de buitenste knop, zodat de groei van de scheut niet in de struik wordt gericht. Dit maakt het mogelijk om een ​​goede belichting van de struik te behouden.
 5. Snij alle beschadigde, droge en dode delen van de struik af.
 6. Elke sectie wordt behandeld met Novikov-vloeistof of tuinpek.
 7. Zodra het snoeien is voltooid - spuit de hybride theeroos met kopersulfaatoplossing (1%) ter preventie.

Wanneer de groeiende scheuten een gemiddelde lengte van ongeveer 20 cm bereiken, knijp ze in de toppen. Deze techniek wordt gedaan in de fase van ongeverfde knoppen. Het knijpen van thee en hybride rozen in de lente verbetert de kwaliteit van bloemen en verlengt de bloeiperiode.

Na het uitvoeren van belangrijke voorjaarsprocedures, is het noodzakelijk om competent te zorgen voor de groeiende struik van de thee-hybride schoonheid.

Zorg tijdens het seizoen voor de koningin van de tuin

De responsiviteit van rozen tot drenken en voederen is verbluffend. Dit komt door hun biologische eigenschappen. Inderdaad, in de fabriek is er een complexe uitwisseling tussen de delen. Sommige leveren voedingsstoffen, anderen voeren de synthese uit. In bepaalde periodes van het groeiseizoen hebben hybride theeroosjes verschillende voedingsstoffen nodig.

Top dressing

Voorjaarsvoeding stimuleert de groei van wortels en scheuten, dus het is belangrijk om stikstof te maken.

De zomer is nodig om de scheuten te herstellen na het snijden van bloemen en voor nieuwe groei. Vereist een complete minerale complexe meststof in combinatie met organisch materiaal.

Herfst - wordt gebruikt voor de ophoping van plastic stoffen en voorbereiding op overwintering. Nu wordt kalium toegevoegd met fosfor.

Hybride theeroosjes in het eerste jaar kunnen niet voeden. Maar dit is alleen als u tijdens het planten kunstmest hebt toegepast. Na het knijpen volstaat het om ze af te werpen met een infuus van toorts of kippenmest. De eerste component wordt verdund in een verhouding van 1:10, de tweede 1:20. Infusie wordt heel voorzichtig in vloeibare vorm gemaakt. Probeer niet op de bladeren te vallen en schiet, en na het maken van de oplossing - geef de rozen water. Het is beter om groeven rond de omtrek te maken, water af te gooien, dan kunstmest en bedek met aarde.

Water geven, hoe de planten in de winter te redden, snoeien - deze activiteiten verschillen niet in de verzorging van hybride theeroom en andere soorten rozenstruiken.

Populaire soorten hybride theeschoonheden

Rassen gefokt door fokkers erg veel. Ze verschillen allemaal in de belangrijkste kenmerken:

 1. Hoogte - struik groeit van 50 cm tot 1 meter.
 2. De vorm van een hybride theeschoonheid is een uitgestrekte, smalle, smalle piramidale roos.
 3. De kleur en kwaliteit van de bladeren - van delicaat tot leerachtig, dun en dik, saai en glanzend.
 4. Bloemen - hier is het onmogelijk om alle variëteiten op te sommen.
 5. Het aantal bloemen op de stengel.

Zomerbewoners kiezen verschillende soorten volgens hun voorkeuren. Maar sommige zijn erg populair.

Alexander (Alexander)

Stengels in een verscheidenheid van maximaal anderhalve meter, rechtopstaand. Het aroma is zwak, de bloemen in diameter bereiken 12 cm. Betreft semi-dubbele soorten hybride theeroosjes. Uitstekende redding en bij het opstellen van een boeket en het versieren van de haag.

Peer Gynt

Vroege, mooie variëteit aan thee- en hybride tuinrozen. Het nadeel is een aanleg voor echte meeldauwziekte. Bush nette compact tot 90 cm hoog. Doornen zijn dun en scherp. Aan het begin van de bloei zijn de bloemen goudgeel, dan verschijnt roze bloei aan de randen van de bloembladen.

Prima Ballerina (Prima Ballerina)

De naam zelf van de variëteit suggereert dat de plaats van de hybride theetuin is gestegen in populariteit. Erect struik bereikt 1 meter in hoogte. Grote bloeiwijzen van ongebruikelijke kleuren roze kers. Het wordt beschouwd als een bed van hybride thee, maar het heeft een zwakte - het is onstabiel voor ziekten.

Dame de Coerr (Dame de Coeur)

Resistente variëteit van hybride thee aristocratische ziekte en vorst. Het aroma is delicaat, maar zwak. Dubbele en grote bloemen zijn erg mooi, de diameter van een is ongeveer 12 cm. Het ziet er goed uit in groep planten en in boeketten.

La France (La France)

Zeer populaire variëteit van hybride theeschoonheid. De bloem wint door zijn kleur - het bovenste deel van de bloemblaadjes is zilverachtig roze en het onderste deel is felroze. Rijk aroma, goede winterhardheid onderscheidt het van de rassenlijn. Maar het is niet altijd in staat om schimmelbeschadigingen te weerstaan.

Lucky Piece

Zeer mooie variëteit met dubbelzijdige kleuring van bloemblaadjes - abrikoosroze bovenop, oranjerood van onderen. Bush compact, goed blad, bloemen gustomahrovrovye.

conclusie

Deze variëteiten vormen een klein deel van de galerij met prachtige hybride theetuinrozen. Daarom is het mogelijk om voor elke smaak een bloem te kiezen. Het belangrijkste is om te voldoen aan de vereisten van landbouwtechniek en hou van je rozen.

Bekijk de video: Roses in English Garden (Februari 2020).

Загрузка...