Tuinieren

Tomatoes Red Guard: foto's en beschrijving

Pin
Send
Share
Send
Send


De variëteit Krasnaya Guard werd gefokt door Oeral fokkers en werd in 2012 geregistreerd. De tomaat onderscheidt zich door vroege rijping en wordt gebruikt voor het kweken onder beschutting in gebieden met een koud klimaat.

Hieronder staan ​​de kenmerken, beoordelingen en foto's die de Red Guard-tomaat hebben geplant. Het ras is geschikt voor teelt in de middelste baan, de regio's Ural en Siberië. Deze tomaten worden gewaardeerd om hun bescheidenheid, weerstand tegen ziekten en ongunstige omstandigheden.

Rasbeschrijving

Bush-variëteiten Red Guard heeft een aantal kenmerken:

 • superdeterminante variëteit;
 • vroege rijping;
 • 65 dagen gaan over van het moment van planten tot het verzamelen van fruit;
 • gebrek aan stiefzonen;
 • verhoogde weerstand tegen ziekten, plagen en lage temperaturen.

Volgens de foto en beschrijving hebben de Red Guard-tomaten de volgende kenmerken:

 • ronde vorm;
 • er is een lichte ribbeling;
 • aantal zaadkamers - tot 6 stuks;
 • als ze rijp zijn, worden de vruchten felrood;
 • gemiddeld gewicht van tomaat - 230 g;
 • suikerhoudende en homogene pulp.

Opbrengst variëteiten

2,5-3 kg fruit wordt verwijderd uit één struik van de Red Guard-variëteit. De transporteerbaarheid van tomaten wordt geschat op een gemiddeld niveau en varieert van 25 dagen.

Fruit van een kwaliteit wordt toegepast voor vers gebruik, en ook als ingrediënten voor salades, soepen en bijgerechten. Zoals de foto en beschrijving laten zien, zijn Red Guard-tomaten geschikt om in de oven te bakken of in stukken te snijden.

Landingsprocedure

Tomaten worden op een zaailingwijze gekweekt, wat betekent dat ze thuis zaden moeten planten. Na twee maanden worden jonge planten overgebracht naar open gebieden of onder beschutting. Toegestaan ​​zaaien van zaden direct in de grond, dan zal de rijping van groenten aanzienlijk toenemen.

Zaailing voorbereiding

Tomaatzaailingen beginnen thuis te koken. Neem hiervoor de grond, bestaande uit gelijke hoeveelheden tuingrond en compost. Het is toegestaan ​​om commerciële mixen te gebruiken die bedoeld zijn voor het kweken van deze cultuur. Als u het land van de site gebruikt, moet het 15 minuten in de oven worden gegloeid.

Tip! Voordat u de zaden plant, is het aan te raden ze een dag in een natte doek te wikkelen.

Voor het desinfecteren van het materiaal wordt aanbevolen om het gedurende een uur in een Fitosporin-oplossing te plaatsen. Als de gekochte zaden helder gekleurd zijn, hoeven ze niet te worden verwerkt.

De grond wordt tot een hoogte van 15 cm in ondiepe bakjes gegoten, zaden worden begraven tot een diepte van 1 cm en bedekt met aarde. Om de ontkieming van de tomatencapaciteit te versnellen, wordt aanbevolen om op een donkere plaats op een temperatuur van 25 graden te bewaren.

Tijdens het ontwikkelen van zaailingen wordt dekking geboden gedurende 12 uur. Het water geven van tomaten wordt periodiek uitgevoerd.

Planten in de kas

In kasomstandigheden produceren de Red Guard-tomaten een hogere opbrengst en zijn beschermd tegen slechte weersomstandigheden. De te planten aarde wordt aanbevolen om in de herfst voor te bereiden. De bovenste laag van de grond (ongeveer 10 cm) is geëlimineerd, omdat deze vaak insectenlarven en schimmelsporen bevat.

In het voorjaar graven ze de grond op en voegen compost toe. Planten worden overgebracht naar voorbereide putten. Hun diepte is 20-25 cm, zodat het wortelstelsel kan passen.

Tip! Tomaten Red Guard geplant op een afstand van 40 cm van elkaar.

Omdat de struik van dit ras compact en ondermaats is, heeft het niet veel ruimte nodig voor normale ontwikkeling. Na het planten worden de tomaten overvloedig gedrenkt.

In de volle grond planten

Twee weken voordat ze ontschepen op open plekken, beginnen ze tomaten te verhitten. Om dit te doen, worden ze enkele uren overgebracht naar een balkon of loggia. Zaailingen moeten worden beschermd tegen tocht. Geleidelijk aan wordt de verblijfsduur van tomaten in de open lucht verhoogd.

Tomaten groeien het best in gebieden waar peulvruchten, komkommers, rapen, kool, rutabaga en uien eerder werden gevonden. Na de tomaten is het opnieuw planten van dit gewas mogelijk niet eerder dan in drie jaar.

De grond voor tomaten in open gebieden begint zich in de herfst voor te bereiden. Het wordt zorgvuldig opgegraven, elimineert de overblijfselen van planten, maakt compost.

Tip! In het voorjaar worden de bedden losgemaakt tot een diepte van 10 cm, waarna de putten worden voorbereid.

Tomaten worden in groeven geplaatst met een aardachtige kluit, bedekt met aarde en overvloedig water gegeven. Het wordt aanbevolen om de planten op een afstand van 40 cm van elkaar te plaatsen.

Tomaatverzorging

Tomato Red Guard onderscheidt zich door pretentieloze zorg. Vruchten rijpen wordt zelfs onder ongunstige omstandigheden uitgevoerd: lage temperatuur en gebrek aan licht. Omdat het gewas vroeg rijpt, worden deze tomaten zelden aangetast door schimmelziekten.

Voor de graad van de Rode Garde zorgzaam door vocht en bemesting te maken. De plant is ondermaats en vereist niet veelvuldig uitzetten. De bus wordt gevormd in drie stelen, de overtollige uitlopers worden zorgvuldig handmatig afgebroken.

Tomaten worden aangeraden om te worden vastgebonden om de verzorging te vereenvoudigen en om te voorkomen dat de vruchten de grond raken. Elke struik heeft een steun van metaal of hout. Tomaten vastgebonden aan de bovenkant.

Bewegende aanvoer

Tomatoes Red Guard heeft matig water nodig, wat wordt bereikt door wekelijks vocht aan te brengen. Onder droge omstandigheden worden tomaten om de drie dagen bewaterd.

Onder de struik maak je ongeveer 4 liter vocht. Het vochtgehalte van de grond wordt op 85% gehouden. De lucht moet echter droog blijven, wat door luchten in de kassen wordt aangeleverd.

Tip! Tijdens de bloeitijd van tomaten wordt de irrigatie-intensiteit verhoogd door wekelijks 5 liter water onder de struik toe te voegen.

Wanneer de vruchten rijpen, worden de tomaten twee keer per week bewaterd. Het gebruikt niet te veel water, zodat de vruchten niet barsten. Wanneer de tomaten rood worden, wordt de watergift verminderd tot eenmaal per week.

Water voor irrigatie wordt verzameld in tonnen. Als het apparaat staat en opwarmt, wordt het gebruikt voor het beoogde doel. Vocht mag niet op de groene delen van planten komen, wat vaak brandwonden veroorzaakt. Het wordt strikt onder de wortel van de plant gegoten.

Bemesting

In aanwezigheid van dressings ontwikkelt de Red Guard-tomaat zich normaal en geeft hij een goede oogst. Planten worden meerdere keren per seizoen gevoerd. Het wordt aanbevolen om verschillende soorten verbanden af ​​te wisselen.

Na het planten van tomaten, wordt de eerste aanbrenging van meststoffen in 2 weken uitgevoerd. In dit stadium van het planten, voer je aan met een oplossing van ureum (1 el L. per emmer water).

Tip! Overmatige stikstofinname activeert de groei van tomaten en heeft een nadelig effect op de fruitvorming.

Een week na het stikstofsupplement moet je kalium en fosfor maken. 30 g kaliumsulfaat en superfosfaat worden opgelost in 10 liter water. Meststof wordt gemaakt door water te geven. Het vervangen van minerale meststoffen helpt as, dat in de grond ligt begraven.

Gist-topdressing wordt als effectief beschouwd. Deze meststof draagt ​​bij aan de ontwikkeling van tomaten, onderdrukt schadelijke micro-organismen en helpt bij het ontwikkelen van nuttige bacteriën. Het wordt gebruikt in de zomer wanneer positieve temperaturen worden vastgesteld.

Gistmeststof wordt verkregen uit bier of bakkerijgist. Er wordt 0,1 kg gist genomen voor 10 liter water, waarna het mengsel wordt getrokken. Om het gistingsproces te versnellen, kan suiker of oude jam worden gebruikt.

Tijdens de vruchtperiode kun je de tomaten voeren door te spuiten. Voeg in 10 liter water 1 el. l. korrels van superfosfaat, is het noodzakelijk om aanplant op het blad te spuiten.

Tuinieren beoordelingen

Alice, 25 jaar oud, Moskou Gecultiveerde cultivar van de Rode Garde in een kas. Tomaten groeiden met 1,2 m. Het fruit zag er erg mooi uit, hoewel het een beetje stevig was. Bijna ging alles naar de conservenindustrie. Ik heb weinig ervaring met tuinieren, en niet met tomaten. Snijd stiefkinderen, gedrenkt en gevoed met as een paar keer af. Igor, 62, Ufa De variëteit Red Guard werd in de volle grond geplant. Vormde alleen de eerste borstel, waar hij de stiefkinderen verwijderde. Struiken groeiden tot 3-4 stammen. Verrast overvloedig fruit, de tomaten zelf hebben een goede smaak. De rijping begon begin juli. Toen hij in de herfst de struiken gooide, waren er nog steeds veel fruit op. Het volgende jaar herhaal ik de aanplant, maar ik zal het alleen gebruiken voor het oogsten. Olesya, 38 jaar, Ekaterinburg Zaailingen gekweekt in de kas. Tomaten deden geen pijn en groeiden normaal. De variëteit is zeer overvloedig tot bloei gekomen en groene tomaten zijn enorm gegroeid. De smaak van de vrucht was enigszins waterig en zacht. Voor langdurige opslag zal het gewoon niet passen, dus ik moest ze dringend bewaren. Het onmiskenbare voordeel van de variëteit was hoge opbrengst, niets opmerkelijks qua smaak.

conclusie

Het cijfer dat de Rode Garde in kwetsbare volwassenheid en bescheidenheid bij het vertrek verschilt. Tomaten groeien laag, hebben een compact formaat en hebben geen pauw nodig. De verzorging van het ras omvat meerdere keren per seizoen regelmatig water geven en bemesten.

Red Guard-tomaten zijn geschikt voor transport, zelfgemaakte bereidingen, het bereiden van verschillende gerechten. Het ras wordt zelden blootgesteld aan ziekten, die ook kunnen worden vermeden door de juiste landbouwtechnieken.

Pin
Send
Share
Send
Send