Tuinieren

Hoe wortels te planten op wc-papier

Pin
Send
Share
Send
Send


Veel tuingewassen leveren problemen op met zaaien. Deze omvatten wortels. Kleine zaden zijn moeilijk gelijkmatig te zaaien, dan moet je de zaailingen uitdunnen. Op sommige plaatsen kale plekken krijgen. Tuinders zijn altijd op zoek naar manieren om wortels kwalitatief te planten, en tegelijkertijd het werk op de grond te vereenvoudigen en tijd te besparen. Onder dergelijke vondsten zijn wortelzaden op toiletpapier of op tape te zaaien.

Om te begrijpen waarom deze methode populair is geworden, moet u zich concentreren op de voordelen ervan:

  1. De meest aantrekkelijke eigenschap - er zijn geen dunner wordende scheuten nodig. Deze operatie kost veel tijd. En als je onder de brandende zon moet verdunnen, is het ook onaangenaam. In het geval van het landen met een riem is de noodzaak voor verdunning ofwel volledig geëlimineerd of wordt deze actie zeer snel uitgevoerd.
  2. Goede hechting aan de grond. Als na het zaaien van de wortels op de traditionele manier een hevige regen valt, worden veel zaden eenvoudig weggewassen met water. Maar wanneer ze op een lint worden geplant, bedreigen deze problemen u niet en hoeft u de wortels niet opnieuw te planten.

Maar zoals bij elke techniek, moeten wortels op de tape correct zijn.

Regels voor buitengewoon zaaien van wortelgroenten

Hoe wortels op de tape te planten, om niet teleurgesteld te zijn in het resultaat. Elke technologie vereist training. In ons geval zal het nodig zijn om de grond, de zaden, voor te bereiden om ze op de tape te lijmen. Moderne producenten van zaad produceren zaden op de tape in de productieversie. Daarom beginnen we met de voorbereiding van de grond, omdat deze fase altijd nodig is.

Voorbereiding van het land

Je moet een paar weken beginnen voordat wortels op de tape worden gezaaid. De grond wordt voorzichtig losgemaakt tot een diepte van 10 cm en onmiddellijk geëgaliseerd met een hark. Zulke training is voldoende als je dit gebied in de herfst hebt opgegraven. Als u onlangs de eigenaar bent geworden en niet weet welke manipulaties in de herfst met de grond zijn uitgevoerd, graaf dan de grond op de schoffelbajonet op met de toevoeging van 1/3 van de aanbevolen dosering van de complexe minerale meststof.

Het is belangrijk! Maak geen mest onder de bedden met wortels.

Wortelen op tape

Knabbel de grond opnieuw en maak de groeven.

Het is voldoende om ze met een schophandgreep ongeveer 2 cm te plaveien. Morsen de grond goed met water, plaats dan tapes van wortelzaad op de bodem van de groef. De tape is weer goed bewaterd en besprenkeld met droge aarde. Het leggen van tape of wc-papier zo uitgevoerd dat de zaadjes er bovenop lagen.

Sommige telers zaaien wortels zonder zaadjes op de tape te plakken. Ze leggen een strook wc-papier (dun) op de bodem van de groef, spreiden de zaadjes voorzichtig over de bovenkant, bedekken met een tweede strook en strooien met aarde. Lagen papier en aarde bevochtigen zachtjes.

Het is belangrijk! Als een laagje van de voorbereide compost op de bodem van de groef wordt gelegd, zal de kieming van de wortel aanzienlijk toenemen.

Bij afwezigheid van neerslag de bedden vaker water geven. Als er voldoende regen is, zorg er dan voor dat de grond niet uitdroogt.

Gekochte wortelzaden op tape vereisen geen voorbehandeling. Ze worden gewoon in de grond gezaaid door de strook te leggen. Maar niet altijd een favoriete of geschikte variëteit is te koop in deze vorm. Daarom bereiden de bewoners van de zomer zichzelf met hun eigen handen plantenmateriaal op toiletpapier.

We maken een tape klaar voor de landing

Voor het plakken van wortelzaden heb je een papier met een losse textuur nodig. De wc-tape of strips van de krant zijn goed geschikt.

Krantenpapier voor wortelen is echter niet de beste optie. Dit wordt gemakkelijk verklaard door de aanwezigheid van verfcomponenten die de kweek negatief beïnvloeden. Daarom zullen we ons concentreren op wc-papier.

Het wordt in stroken gesneden van 2 cm breed, kies je eigen lengte. Je kunt meerdere stukjes in een voor leggen, je kunt lange reepjes snijden. Het papier is klaar, we gaan over tot het maken van wortelzaden om te kleven.

Kalibratie vooraf uitvoeren (screening). In een zoutoplossing (1 theelepel zout in een glas water), plaats de wortelzaden en meng. Stoten worden verwijderd en alleen degenen die naar de bodem zinken, worden geselecteerd voor zaaien. De volgende fase is het wassen van de zaden met schoon water en drogen.

Terwijl de zaden drogen, bereid je een pasta voor. Kook het van bloem of van zetmeel.

Aardappelzetmeeloptie

Voor een halve liter klaar deeg heb je nodig:

  • breng 400 ml leidingwater aan de kook (zet het vuur uit);
  • bovendien 2 eetlepels zetmeel opgelost in 100 ml warm water, constant roerend;
  • Breng het water opnieuw aan de kook en giet een dunne stroom geroerd zetmeel.

De uiteindelijke compositie mag niet dik zijn.

Bloem gebruiken

In het emailleerbakje bloempasta in de verhouding van 1 eetl. lepelmeel en 100 ml water.

Hoe zit het proces wortelwortels op toiletpapier te plakken? Er zijn twee opties:

  1. Laat de lucifer na het afkoelen in de pasta zakken. Raak vervolgens het zaad aan en breng het over naar het papier met dezelfde lucifer met een druppel lijm. Zaden worden op een afstand van 4-5 cm van elkaar gelijmd.
  2. Leg op dezelfde afstand druppeltjes pasta op dezelfde afstand en laat wortelpitten in een druppel vallen met een lucifer.

Droge tape na het plakken gedurende de dag. Na het drogen kunnen ze worden verwijderd voordat ze worden geplant.

Deze manier is erg populair bij veel tuiniers, maar iedereen zaait op zijn eigen manier. Als je de voorkeur geeft aan gecoate zaden of de traditionele methode om wortels te planten, is dit ook goed. Maar de beschreven methode om op het lint te zaaien, vereenvoudigt het proces van zorg voor de cultuur enorm. Zaden worden op gelijke afstand gelijmd, waardoor tuiniers worden behoed voor het eerste uitdunnen van wortelbedden. Zie in de toekomst dat de wortels op een afstand van niet minder dan 3 cm van elkaar groeien.

Zorgen voor wortels gezaaid op tape is niet anders dan klassiek. Watergift - indien nodig, losmaken en wieden. Geef wortels genoeg voor het seizoen, slechts twee keer. De eerste voeding in een maand na het verschijnen van scheuten, dan de tweede keer - in twee maanden.

Een interessante manier om zaden op een servet te plakken

In dit geval vormt u onmiddellijk uw tuinbed. Schik de zaden op een afstand van 5 cm van elkaar en je tuin is klaar.

Om wortels direct na het zaaien te voeren, kunt u minerale meststof aan de pasta toevoegen. Een eetlepel per liter vloeistof is voldoende.

conclusie

Om wortelzaaien op de tape goed uit te voeren, is het goed om een ​​video met uitleg van elke actie te bekijken. Inwoners van de zomer delen graag hun nieuwe producten, dus de video-instructie is altijd handig.

Bekijk de video: Hoe groeien aardbeien? Doen ze dat zo? Het Klokhuis (December 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send