Tuinieren

Bladvoeding van komkommers tijdens vruchtvorming

Pin
Send
Share
Send
Send


Waar je ook groenten kweekt, voor hun volledige ontwikkeling en hoge opbrengsten, is het belangrijk om voedingselementen in de grond te brengen. Er zijn niet genoeg voedingsstoffen in de grond vanwege wat er aan meststof moet worden toegevoegd. Dit artikel bespreekt hoe komkommers worden gevoerd tijdens de bloei en vruchtvorming.

Het is vermeldenswaard dat komkommers een slecht ontwikkeld wortelstelsel hebben, waardoor ze de voedingsstoffen die verborgen zijn in de diepe lagen van de grond niet ontvangen. Een gebrek aan sporenelementen leidt tot slechte opbrengsten. Daarom raden we u aan dit artikel te lezen om uit te zoeken wanneer, hoe en wat voor soort meststof het het beste is om komkommers te voeren. Voor de ontwikkeling van de struik en de vruchtvorming van komkommers moeten de volgende sporenelementen voldoende in de grond aanwezig zijn:

 • fosfor;
 • stikstof;
 • calcium.

De grond voorbereiden voor het zaaien van komkommers

Om de opbrengst van komkommers te verbeteren, moet u eerst de grond voorbereiden. Dit zou in de herfst en opnieuw in de lente moeten gebeuren. Kenmerken van de voorbereiding van de bodem in deze seizoenen zullen afzonderlijk worden beschouwd.

Herfst bodemvoorbereiding in de kas

Na het oogsten moet u de bedden van struiken en bladeren, evenals onkruid zorgvuldig reinigen en vervolgens de grond opgraven. Alle elementen van de kas, zowel metaal als hout, moeten worden ontsmet. Deze procedure moet met glas worden uitgevoerd. Als ontsmettingsmiddel kan dienen als een oplossing van bleekmiddel. U heeft dus 300 g kalk nodig, die moet worden verdund met 10 liter water. De samenstelling moet gedurende 3-4 uur worden toegediend. Water wordt op de elementen van de kas gesproeid en de spleet wordt met sediment behandeld. Nadat de grond is opgegraven, maar voordat deze is bevrucht. Het kan humus, rotte mest of compost zijn, op 1 m.2 je hebt een kunstmestbak nodig. Na het graven worden 300-500 g poeder van kalk of dolomiet per 1 m in de grond gebracht.2. Dit is nodig om de zuurgraad van de grond te verminderen.

Lente werk met de grond

In het voorjaar moet opnieuw kunstmest worden aangebracht en moet de grond worden opgegraven

 • 20 g sulfaat van kalium;
 • ongeveer 30 g ammoniumnitraat;
 • ongeveer 30 g superfosfaat.

Bemesting is belangrijk om op voorhand te presteren, ten minste 7 dagen voor het planten van komkommers in de kas. Daarna moet de grond worden gedesinfecteerd met een oplossing van kaliumpermanganaat in een hoeveelheid van 3 g per 10 liter water. Vervolgens wordt de grond bedekt met een transparante film, die onmiddellijk moet worden verwijderd voor het zaaien van zaden of het planten van zaailingen.

Meststoffen die de opbrengst verhogen

Voor de oogst van komkommers die u tevreden hebt gesteld, is het belangrijk om de grond te bemesten. Welke meststoffen zijn hiervoor geschikt?

stikstof

Als de grond verzadigd is met stikstof, dan zullen alle stadia van plantengroei veilig passeren, wat de opbrengst van komkommers zal verhogen. Het ontbreken van stikstofhoudende meststoffen wordt aangegeven door het geel worden van de bladeren en de langzamere groei. Lijst van stikstofhoudende meststoffen:

 • kippenuitwerpselen;
 • ammoniumnitraat;
 • koeien / paardenmest;
 • compost.

Als u besluit om kant-en-klare stikstofmeststoffen te kopen, merk dan op dat sommige ervan nitraten bevatten (toxische stoffen). Ze hopen zich op in de grond, worden opgenomen door planten en door de vrucht in het menselijk lichaam. Specificeer de samenstelling van meststoffen. Gooi diegene weg die nitraatstikstof bevatten.

Kippenkuikenmest

Organische meststoffen verhogen de vruchtbaarheid van komkommers. Uitstekende meststof - gefermenteerde kippenuitwerpselen. Om het klaar te maken, moet je de uitwerpselen verdunnen met water en het op een warme plaats bewaren, bij een temperatuur boven + 20ºС. Dit mengsel moet over de grond worden gegoten en lichtjes worden losgemaakt met een hark.

kalium

Kalium, zoals stikstof, verhoogt de opbrengst en draagt ​​bij tot de normale ontwikkeling van struiken. Bij een tekort aan kalium zijn de vruchten klein en hard. Kunstmest wordt het beste uitgevoerd voordat de struiken in de grond worden geplant.

Komkommers reageren goed op kaliumsulfaat. U verhoogt dus niet alleen de vruchtbaarheid van planten, maar versterkt ook hun immuniteit. Kaliumsulfaat wordt gebruikt om het wortelstelsel te voeden. Aan het begin van de vruchtlichamen moet de toediening van kalimeststoffen worden verhoogd. De hoeveelheid kalium die in de bodem wordt gebracht, is afhankelijk van de kwaliteit van het land en van de toestand van de komkommerstruiken.

Het is belangrijk! Overmaat kalium tast komkommers aan. Daarom zou je moeten proberen om verschillende struiken te verwerken en hun toestand gedurende meerdere dagen te observeren. Als ze niet lijden, kunnen alle planten worden behandeld.

calcium

Een teken van een gebrek aan calcium is het opdrogen van bloeiende bloemen en komkommer eierstokken. In dit geval hebben de vruchten een onregelmatige vorm en worden onmiddellijk geel, verliezen hun smaak. Topdressing wordt uitgevoerd vóór het begin van de bloeiperiode. Een grote hoeveelheid calcium is te vinden in de eierschaal. Klop het en besprenkel met het resulterende meel.

Topdressing tijdens de bloei en vruchtvorming

Als het voeren van komkommers in een kas gepaard gaat met de introductie van stikstofhoudende componenten, dan moet je voor de struiken die in open grond zijn geplant een ander vitaminecomplex en sporenelementen bereiden. Voer bij het voeren van komkommers in de grond de volgende samenstelling:

 • 30 g ammoniumnitraat;
 • 20 g kaliumzout;
 • 40 g superfosfaat.

Al deze componenten worden verdund in 10 liter water.

Aan het begin en na het einde van de bloeiperiode moeten de komkommerblaadjes worden besproeid met een oplossing van boorzuur. Voor 10 liter water heb je ¼ eetlepel van deze tool nodig. Topdressing van komkommers tijdens vruchtvorming is vooral belangrijk, omdat groenten in deze periode alle voedingsstoffen uit de grond halen. En daarom is het belangrijk om de grond ermee te verzadigen, waardoor het tekort wordt opgevuld. In kas maken komkommers het voeden na de vorming van de eerste vruchten. Om dit te doen, maak een oplossing nitrophoska. Voor 10 liter water heb je 1 eetl nodig. l. deze remedie. Na 7 dagen moet je opnieuw de bedden bevruchten, maar met een andere samenstelling - 1 eetlepel water is nodig voor 1 emmer water. l. natriumsulfaat en 0,5 liter mullein. Vervolgens wordt eenmaal per week het voeren van komkommers in de kas uitgevoerd, maar nu moet je groeistimulanten maken. Onder hen zijn kruideninfusies en compost.

Ureum moet worden toegevoegd aan struiken die in de volle grond groeien en verdunnen 50 g van de verbinding tot 10 liter water. Spuiten wordt uitgevoerd op een bewolkte dag of 's avonds. Daarnaast wordt aanbevolen om minerale meststoffen te maken, afwisselend met organische stoffen. Het zou leuk zijn als topdressing van komkommers in de broeikas inclusief fosfor. Dit is belangrijk omdat anders de wortels slecht zullen ontwikkelen en de struiken niet langer vrucht zullen dragen. Met de tijdige introductie van fosfor in de bodem is het mogelijk om de activering van de bloei te bewerkstelligen, hetgeen bijdraagt ​​aan een verhoging van de opbrengst. Kalium bevordert onder andere de opname en vooruitgang van het wortelsysteem en andere voedingsstoffen.

Tip! Top dressing van komkommers in de kas tijdens de vorming van de eerste vruchten impliceert de introductie van kaliummeststoffen in een groter volume, en bemesten met stikstof wordt geminimaliseerd.

De rol van houtas bij het voeren van komkommers

Een uitstekende bescherming tegen de meeste kwalen van komkommers kan gewone houtas zijn. Het bevat veel nuttige stoffen, waaronder kalium. As kan zelfs tijdens de oogstperiode worden aangebracht, omdat het volledig onschadelijk is voor het lichaam. Bemesting van as met komkommers op verschillende manieren:

 • bestrooi met voorgezeefde asaarde;
 • bespuit de bladeren met de asoplossing;
 • voeg de as-oplossing toe aan de wortels.

Asoplossing wordt bereid in verhouding 1 kopje as per emmer water. Het moet 24 uur toegediend worden. Als u de oplossing gebruikt voor het besproeien van de bussen, moet deze vooraf worden gefilterd. Water moet een temperatuur van ten minste 20ºC hebben.

Gist, als optie voor topdressing

Sommige tuinders gebruiken gist liever als komkommerbemesting. Het recept van het preparaat is om 1 kg verse gist per 5 liter water te verdunnen. Om deze meststof te gebruiken, moet u 0,5 liter verdunde gist nemen en deze verdunnen met een emmer water. Onder één struik genoeg om 0,5 liter vloeistof te gieten.

Dit eenvoudige recept voor milieuvriendelijke kunstmest stelt u in staat om gezonde komkommerstruiken te kweken die u een rijke oogst zullen brengen.

Overtollig en gebrek aan items. Wat zijn gevaarlijk?

Het is vermeldenswaard dat zowel het gebrek aan voedingsstoffen in de bodem nadelig is voor komkommers, en hun overvloed. Hoe identificeer je niet genoeg struikenelementen of te veel ervan? Dit kan visueel gedaan worden:

 • Een teveel aan stikstof leidt tot een vertraging in de bloei. Bovendien hebben de bladeren een karakteristieke donkere kleur en zullen ze ook te dicht zijn. Bij een stikstofgebrek verschijnen vruchten met een vergrote stengel.
 • Overtollig kalium vertraagt ​​de groei van de struik. Het ontbreken van dit element leidt tot de ontwikkeling van vruchten met een onregelmatige vorm met een dunne steel.
 • Overtollige fosfor leidt tot vroeg geel worden van de bladeren.
 • Intercostale chlorose is een teken van een grote hoeveelheid calcium in de bodem.

Eens op de struiken verscheen komkommerovarium, moet u in 2 stadia voeden. De eerste is ontworpen om een ​​hoge kwaliteit en overvloedige oogst te bieden, en de tweede is om de vruchtperiode te vergroten.

Vruchtlating verlengingsprocedures

Om een ​​secundaire bloei van het gewas te veroorzaken, moet u kunstmest toevoegen. In dit geval kunt u gebruiken:

 • een oplossing van een glas as in 1 emmer water;
 • een oplossing van zuiveringszout en water in een verhouding van 30 g per 12 liter;
 • ureum in een hoeveelheid van 15 g per 12 liter water;
 • infusie van verrot hooi gerijpt in water voor een dag.

conclusie

Met het juiste gebruik van meststoffen tijdens de bloei en vruchtvorming, zal uw oogst niet alleen overvloedig zijn, maar ook van hoge kwaliteit. Je vergeet de slappe, gele en kromme komkommers. We raden je ook aan om een ​​video te bekijken over het onderwerp:

Pin
Send
Share
Send
Send