Tuinieren

Kool Nozomi F1

Pin
Send
Share
Send
Send


In het voorjaar en aan het begin van de zomer, ondanks het universele ontwaken en de bloei van de natuur, begint een nogal moeilijke periode voor de mens. Immers, afgezien van de zeer vroege greens en radijzen, is er praktisch niets in de tuinen aan het rijpen en is de winteroogst ten einde, of is het al saai en ik wil iets vers en vitamine. In dit geval zal de echte redding de teelt zijn van de vroegst gerijpte koolvariëteiten op zijn perceel, die tegen het einde van mei en begin juni rijp kunnen worden en het hele gezin van vroege vitamines zullen voorzien. En als dergelijke kool vruchtbaar, pretentieloos en smakelijk is, dan zal het niet alleen de prijs zijn.

Kool Nozomi is een geweldige vertegenwoordiger van het koolrijk, dat aan alle bovenstaande eisen voldoet. Natuurlijk is het een hybride, maar hoveniers halen zelden hun zaden uit de kool, omdat hiervoor het planten van meerdere planten voor het tweede jaar nodig is. Daarom zal de teelt van deze kool waarschijnlijk worden genoten door zowel ervaren ambachtslieden als beginnende tuiniers.

Geschiedenis van herkomst

Kool Nozomi f1 werd verkregen op een fokstation in Frankrijk en het was deze zaden die in 2007 officieel in het rijksregister van de Russische Federatie konden worden geregistreerd. Hoewel als de persoon die de zaden koopt in de originele verpakking de informatie leest die daar is afgedrukt, zal hij verrast zijn om te zien dat de zaden van de Nozomi-kool worden geproduceerd door het Japanse bedrijf Sakata. Hierin is geen tegenspraak.

Waarschuwing! Het bedrijf Sakata, meer dan honderd jaar geleden opgericht in de Japanse stad Yokohama, opende in 1998 een fokkerijstation in Frankrijk en verplaatste in 2003 het hoofdkantoor van heel Europa naar Frankrijk.

Zo kunnen veel van de zaden die we van dit bedrijf ontvangen, zowel in Frankrijk als in andere Europese landen worden geproduceerd.

Nozomi-koolzaden werden aanbevolen voor gebruik in de Noord-Kaukasus. Desondanks wordt de hybride van Nozomi-kool in veel regio's van ons land geteeld, ook onder de springfilmopvang.

Beschrijving en kenmerken van de hybride

Kool Nozomi is een van de vroegste rijping. Na slechts 50-60 dagen na het planten van de zaailingen voor een vaste plaats, kunt u al een volledige oogst verzamelen. De koolzaailingen worden natuurlijk ongeveer een maand na het zaaien gekweekt. Maar hoe dan ook, u kunt in maart traditioneel koolzaad zaaien voor zaailingen en eind mei genieten van verse vitaminegroenten.

Maar vroege rijping is niet het belangrijkste kenmerk van deze hybride. Belangrijker is de opbrengst en de kenmerken van de gevormde koppen. De opbrengst van kool Nosomi ligt vrij op het niveau van koolsoorten middenseizoen en is ongeveer 315 c / ha. Voor een gewone zomerbewoner is het belangrijker dat deze hybride dichte kool kan vormen met een gewicht tot 2,5 kg per stuk. Hybride Nozomi heeft ook een vrij hoog rendement van verhandelbare producten - het is 90%. Hoofden van taxichauffeurs kunnen heel lang op de wijnstok blijven zonder hun aantrekkelijke presentatie te verliezen.

LET OP! Deze hybride is ook goed voor transport.

Daarnaast is kool Nozomi bestand tegen Alternaria en bacteriële rot.

kenmerken van

De planten van de Nozomi-hybride zijn sterk, hebben een goede groei-energie en zijn relatief bescheiden van groeiomstandigheden. De bladeren zelf zijn klein, grijsgroen, bruisend, lichtjes golvend langs de rand, hebben een waslaag met gemiddelde intensiteit.

De hybride vormt aantrekkelijke, glanzende hoofden met de volgende kenmerken:

  • De vorm van de hoofden is afgerond.
  • De kooldichtheid is hoog - 4,5 punten op een vijfpuntsschaal.
  • Op een snijvlak kunnen koolsoorten een geelachtig witte tint hebben.
  • De binnenste steel heeft een gemiddelde lengte, de buitenste is erg kort.
  • Het gewicht van het hoofd is gemiddeld 1,3 tot 2,0 kg.
  • Koppen zijn bestand tegen scheuren, zelfs bij overmatig vocht.
  • De smaak van Nozomi-kool wordt als goed en uitstekend geschat.
  • Hoofden van kool worden bewaard voor een zeer lange tijd en zijn vooral bedoeld voor verse consumptie.
LET OP! Hoewel, naar aanleiding van de beoordelingen, veel gastvrouwen veel gerechten maken van de Nozomi-kool, stoven, augurken en zelfs zout voor directe consumptie.

Beoordelingen tuiniers

De tuinders die Nozomi-kool kweekten, praatten erover met verrukking, zo veel verschillen de eigenschappen ervan ten goede van veel andere soorten vroege kool.

Alena, 39, Belgorod Vorig jaar besloten om te proberen om twee hybriden van de vroege kool Parel en Nozomi te laten groeien. Voordien was ze er al in geslaagd om gedesillusioneerd te raken met vroege kool, omdat ofwel heel kleine koppen vastzaten, of het was niet te vroeg om te rijpen, en als zelfs koppen vastzaten, waren ze los en smaakloos. Ik dacht echt dat dit een kenmerk is van vroege kool en het kan niet anders. En vorig jaar groeide ze op met zaailingen Nozomi en Parel. En nu begrijp ik wat een vroege kool kan zijn. Beide hybriden zijn blij met hun grote, dichte en sappige hoofden van verrassend delicate en aangename smaak. Niets deed echt pijn, wat ook goed was. Ik heb eerst zaailingen in een broeikas gehooid zodat deze sterk en gedrongen zouden zijn, omdat het in het huis langwerpig en verzwakt bleek te zijn. En begin mei landde ze haar op open terrein. Eerst gedekt met return frosts lutrasilom. Maar kool zonder vrieskou was ongemakkelijk. En in juni heb ik genoten van deze sappige kool.

Anna, 43 jaar, Krasnodar, ik hou erg veel van de laatste tijd de zaden van het bedrijf Prestige. Alles, wat ik ook heb geplant, en komkommers, en tomaten en paprika's werken heel goed. En koolsoorten verrassen het meest. Het lukte me om voor het eerst in mijn leven zelfs bloemkool te bloeien, die me nog nooit eerder had behaagd. Vooral wil ik het hebben over de witte kool Nozomi. Ze sloeg me net. Van alle bekende soorten witte kool voor mij is het de vroegste. Ik plantte het eerst begin april met zaailingen en vervolgens eind april meteen in de grond. Deze koolhybride is ongelooflijk goed bestand tegen alle ongunstige weersomstandigheden en andere tegenslagen, zoals vlooienkevers en verschillende plagen. Hoewel ik natuurlijk de scheuten met houtas en bedekte insecten strooide met dunne lutrasil. Maar alle tegenslagen van de Nozomi-hybride hebben heel standvastig doorstaan ​​en dit had geen effect op de daaropvolgende oogst. En toen de hoofden rijp waren, was ik verbaasd hoe sappig en mollig ze waren. Hun smaak was ook meer dan goed. Ons gezin genoot de hele maand juni bijna elke dag met verschillende koolschotels: ik maakte salades, zoutte het en maakte vervolgens soep van zuurkool, gemarineerd. Ik heb zelfs een keer gereden om het op de markt te verkopen, zoveel is het gegroeid. Mijn man grapte zelfs dat het tijd was om een ​​bedrijf te beginnen met vroege kool. Maar in het pakket waren er slechts 20 zaden - en nu zo'n oogst! Niets ontbreekt.

Pavel, 47 jaar, Voronezh, ik ben al heel lang betrokken bij kool. Verschillende soorten geteeld, waaronder te koop. Maar nadat ik Nozomi heb geprobeerd, plant ik geen nieuwe vroege kool. Het is beter om één ding te laten groeien, maar betrouwbaar en je weet zeker dat het je niet in de steek zal laten. En om te proeven is het niet te vergelijken met andere vroege rassen - zoet, sappig. Wanneer ik haar dichte coaches op de markt zet, vragen mensen altijd wat voor variëteit ze zijn en vragen zich af hoe vroege kool er zo uit kan zien. En degenen die kopen komen weer terug. Ik zaai haar in de vroegste bewoordingen, beginnend in maart en begin april. Direct na het kiemen plaats ik dozen buiten, vooral als het zonnig weer is. En 's nachts, als er geen strenge vorst is, laat ik het in een kas liggen en bedek ik het met een laag transparant afdekmateriaal. Maar de zaailingen blijken gezond te zijn, hurken, geen ontberingen zijn verschrikkelijk. Na het verschijnen van de eerste echte bladeren, voed ik met organische stof en humaten. Duik zaailingen meteen in de grond onder de boog in april. Verdiepen noodzakelijkerwijs tot de eerste echte bladeren. Ik spuit wat groeistimulans tot ik eindelijk wortel schiet. En dan groeit het met grote sprongen. Het blijft alleen voor water en voer. En het rijpt nogal vriendelijk, dus het blijft hopen op een snelle implementatie. Maar ik vind het leuk dat de hoofden helemaal niet barsten wanneer ze rijp zijn. Zelfs als ik geen tijd heb om alles in één keer te verwijderen, kunnen de overgebleven hoofden van taxichauffeurs nog een week staan ​​en niets.

conclusie

Kool Nozomi verzamelt positieve beoordelingen van zowel amateurs als professionele tuiniers. Niemand kan passeren zijn volwaardige hoofden van sappige smaak, en pretentieloosheid in de teelt kan hoop geven om het te laten groeien, zelfs voor degenen voor wie kool nog steeds een geheim achter zeven zeehonden.

Bekijk de video: N700Aのぞみ博多行き 広島駅入線 (Juli- 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send