Landschapsontwerp

Hoe een patio in het land te bouwen

Pin
Send
Share
Send
Send


Een gezellige plek om te ontspannen met vrienden en met uw gezin in het huisje van vandaag heet de patio. En het is de moeite waard om op te merken dat dit absoluut geen nieuw concept is dat ons leven is binnengegaan. Vergelijkbare architectonische elementen behoorden tot de rijke Romeinen. Vandaag, in landen waar de zon het hele jaar door warm is, zoals in Latijns-Amerika en de Middellandse Zee, is een terras in een landhuis een onmisbaar element. Dit geldt ook voor ons land, omdat we allemaal tijd willen doorbrengen in een prachtige omgeving in het land. Vaak wordt het terras verward met een terras, en dit is niet verrassend, qua uiterlijk lijkt het op een terras in het land. Het terras ligt echter altijd hoger dan het bodemniveau. Wat betreft de patio, het maakt deel uit van de omgeving. Heel vaak maakt het deel uit van het landschapsontwerp in het land. Als u erover denkt om een ​​dergelijke plek te organiseren om te ontspannen in uw landhuis, dan bent u geïnteresseerd in dit artikel. Hierin leert u hoe u met uw eigen handen een patio in het land kunt maken. We zullen kijken naar de stijlen waarin u het kunt uitvoeren en hoe u het goed moet doen. Als je klaar bent, gaan we verder!

Patio voor ontspanning - wat is

Eerst zullen we in meer detail beschrijven wat een patio in het land is. Om dit te doen, kunt u een stuk papier nemen en kleine schetsen maken. Hiermee kunt u uw hoek vormen voor ontspanning en rust. Dus, zoals je al begreep, is de patio in het huisje een plek om te ontspannen. Het is een uitgerust platform, dat zich tussen struikgewas van prachtige bloeiende en klimplanten bevindt. Deze plaats is bedoeld voor zowel spirituele als fysieke recreatie in het land.

Het is belangrijk dat de patio in het huisje voor rust zeer comfortabel meubilair is, de grond is geplaveid met natuursteen of houtmateriaal en mooie bloemen, bomen en andere aanplant zijn rondom geplant. De gecreëerde hoek in het land voor de rest van natuurlijke materialen en levende planten zal uw gasten niet onverschillig laten. Plus, in het hete seizoen, is een patio in het land een goede plek om te ontspannen en te bruinen. Het is erg handig wanneer er ook een kleine tafel is waarop cocktails kunnen worden gezet. Installeer vervolgens een kinderbox, zodat uw kinderen ook kunnen genieten van de schoonheid van de natuur in het land.

Tip! Het is vooral goed om een ​​patio in een landhuis te recreëren als je een week in een stedelijke omgeving werkt.

Komende weekenden en bijeenkomsten op het terras in het land zullen je vullen met positieve emoties en positieve energie.

Patiotypen

In feite zijn er geen beperkingen of strikte regels met betrekking tot het ontwerp van de patio in het huisje. We zullen u een paar interessante opties aanbieden. De patio in het land met hun eigen handen, zoals te zien op de foto, kan bijvoorbeeld P- of L-vormig zijn. Onder andere de patio in het land verschilt in deze typen:

 • Balkon.
 • Patio met barbecue in het huisje.
 • Aan de achterkant van het huis.
 • Van de voorkant.
 • Patio-solarium voor ontspanning.
 • Gelaagd en zo.

Er zijn geen beperkingen aan de fantasie. Het is echter belangrijk om een ​​aantal van de nuances in overweging te nemen. Dus, P- of L-vormige vormen zijn gerechtvaardigd omdat van alle kanten de patio in het landhuis volledig verborgen is voor nieuwsgierige blikken. U kunt denken dat de uitgang ervan uw gasten naar de woonkamer of andere kamers in het land leidt. Als er een barbecue, grill of andere faciliteit naast is geïnstalleerd, is het belangrijk dat rook uit het vuur niet in de rustruimte blaast. Daarom is een schoorsteen noodzakelijk gebouwd.

Een geweldige optie - een patio met een zwembad in het land om te ontspannen. Zelfs als u een klein huisje heeft, zal een patio voor rust in de buurt van een kleine vijver en met een combinatie van weelderig groen en bloeiende bloemen het ideaal van een groot landgoed creëren. Als het reservoir is ontworpen om te zwemmen, moet u voor de overkapping zorgen, zodat u niet oververhit raakt en in de zon verbrandt. Er is ook het idee dat bij de ingang een kleine fontein, een originele alpine glijbaan, gipsen beelden, stijlvolle hekken en dergelijke worden geïnstalleerd.

Wat als je heel weinig grondgebied hebt in de buurt van het huis? Dan de originele oplossing - een patio op meerdere niveaus in het land. Deze oplossing zal ook de gevel van het huis versieren. U kunt een balkonpatio organiseren, dit is het geval als u op het balkon een plek kunt vinden om te ontspannen. Een andere niet-standaard oplossing in het land is het creëren van een recreatiegebied op het dak. Natuurlijk, als het dak plat is. Maar niet alles is zo eenvoudig omdat het belangrijk is om een ​​aantal problemen met de bouwers te coördineren. Als het dak de hele lading niet ondersteunt, kan dit leiden tot slechte ervaringen.

Tip! Het wordt niet aanbevolen om loofbomen rondom de patio in het land te planten. Als het tijd is om te vallen en het blad afbrokkelt, zul je elke dag moeten zweten om de rustplaats schoon te maken.

Een ander origineel idee zal echte romantici aanspreken. In dit geval moet het rustgebied in het land in een romantische stijl zijn. U kunt bijvoorbeeld het gedempte licht, flikkerende kaarsvlammen, rustige muziek en dit alles in de open lucht instellen. Voor een verliefd paar de beste romantische setting en kom niet naar boven bij het huisje. Hier krijg je gewoon een goede nachtrust en geniet je van aangename momenten.

Er zijn verschillende originele aanwijzingen voor het ontwerp van de patio in het huisje voor recreatie:

 • Japanse stijl en stenen vloeren.
 • Rustieke stijl, met rieten meubels, houten banken en een pittoreske pergola.
 • Mediterrane stijl met elementen van witte, terracotta potten en een houten basis.
 • Moorse stijl omvat felle kleuren, kleurrijke mozaïeken en dergelijke.

De juiste plek kiezen

Voordat u een patio in het land bouwt, moet u er een geschikte plaats voor bedenken. Meestal wordt hiervoor een plaats toegewezen tussen het huis en de tuin. Om deze reden, als je nog niet klaar bent met het bouwen van je huis, denk dan van tevoren na over de plek om te rusten. De patio op de foto van het huisje in dit artikel helpt je te zien waar het het beste is om het te plaatsen en hoe te regelen. En hier is het niet nodig om alles voor carbonpapier te herhalen. Implementeer uw ideeën en u zult ze hebben tijdens het werk in het land.

Als uw huis de vorm heeft van de letter P, worden alle voorwaarden voor de patio gecreëerd. In deze hoek kun je een paradijs verstoppen voor nieuwsgierige blikken. De belangrijkste vereiste is om het hele gebied correct te plannen.

In de meeste gevallen wordt er een decoratieve binnenplaats bij het huis gemaakt. Dit is echter geen vereiste. Het is handig en praktisch om verschillende redenen. Als gasten bijvoorbeeld naar u toe komen, is het gemakkelijk om traktaties thuis mee te nemen. Als de patio voor de rest ver weg ligt, dan moet je veel heen en weer lopen met lekkernijen. Deze beslissing heeft een keerzijde. Groeiende planten, bomen en mogelijke structuren zullen de ramen voor zonlicht sluiten.

Daarom besluiten velen om een ​​decoratieve hoek bij de achterwand van het huis te bouwen, waar praktisch geen ramen zijn. Zorg er in dit geval voor dat er een deur in de buurt van deze zone is. Het zal niet alleen uw werk vereenvoudigen om gasten te behandelen, maar u ook toestaan ​​om zich snel te verbergen op een veilige plaats in het geval van slecht weer.

Zorg er onder andere voor dat u bij het kiezen van een plaats de volgende tips en aanbevelingen in acht neemt:

 • De geselecteerde plaats in het land zou niet beschikbaar moeten zijn voor extern geluid van de straat.
 • Het is wenselijk dat deze plaats voldoende schaduw heeft. Anders kunt u vanwege zonlicht niet van uw vakantie genieten.
 • U kunt mobiele schermen en trellis gebruiken. Ook een origineel kijkraster en een stationair hekwerk. Deze structuren kunnen worden versierd met klimplanten.
 • Welnu, als de patio bij het huisje voor recreatie zich in de buurt van een kleine vijver bevindt.

Los daarvan moet gezegd worden over de grootte en vorm van de decoratieve zone in het land. Als je alleen wilt zijn, dan heb je een hoek van maximaal 3 m nodig2. Als u van plan bent om gasten te ontmoeten en te chatten, voer dan de berekening uit voor 1 persoon 4 m2.

Selectie van coatingmaterialen

De basis van elke patio om te ontspannen in het land is een speeltuin. Het kan van verschillende materialen zijn gemaakt. Het meest toegankelijke materiaal is concreet. Bovendien is het ook een duurzaam materiaal dat bestand is tegen een grote mechanische belasting. De eenvoudigste optie is om betonplaten te installeren. Natuursteen zal er niet minder indrukwekkend uitzien. Het zal meerdere keren beton in zijn schoonheid overtreffen. De vorm van de stenen kan heel verschillend zijn, wat de basis een speciale uitstraling geeft.

Je kunt ook de basis van bestratingplaten plaveien. In dit geval zal het sterk genoeg en betrouwbaar zijn. Dankzij de moderne technologie hebben bestratingstegels verschillende kleuren en tinten, evenals vormen. Dankzij dit kun je verschillende combinaties maken die je onder je voeten hebt.

Als u een aanhanger bent van natuurlijke materialen, dan is hout iets voor u. In dit geval kunt u een speciale tuinplanken gebruiken, die bestaat uit 50% hout en 50% polyvinylchloride. Dit materiaal in kwaliteit en duurzaamheid overschrijdt meerdere malen hout.

Instructies voor het maken van een terras om te ontspannen

Dus, in de eerste plaats moet je gekozen plaats worden afgezet met pinnen. Je verwijdert de bovenste vruchtbare grondlaag tot een diepte van 150 mm. Nadat je in slaap valt een loopgraaf met zand en voorzichtig aanstampen. Bovendien kunt u water gieten. Zorg ervoor dat het oppervlak relatief vlak is.

Tip! De site moet een kleine helling hebben zodat de regen geen plassen vormt.

Het is beter dat al het water naar de tuin stroomde. Het is voldoende om een ​​helling van maximaal 3 ° te organiseren.

U kunt bestratingsplaten of betonplaten leggen op een zandkussen. Als houten vloeren worden gekozen, wordt een klein lagensysteem geconstrueerd. Als gevolg hiervan zou de patio in het land iets boven het bodemniveau moeten uitsteken. Houd bij het ordenen van de basis ook rekening met de waterstroom, mogelijk moet u een afvoer maken of ondergrondse ebbs bouwen.

Hierna kunt u beginnen met het maken van een luifel om te beschermen tegen de brandende zon. Houten palen kunnen als pilaren worden gebruikt. Van bovenaf kunt u een doorzichtig polycarbonaat of zonwering leggen.

Als ontwerp kun je een haag bouwen van laagblijvende planten. Het oorspronkelijke idee is multilevel mixborders, vloervazen ​​of individuele landingszakken. Trouwens, als je de voorkeur geeft aan groenblijvende naaldplanten, dan zal een mooie patio in het land voor rust je het hele jaar door verrassen. Wat planten betreft, kun je lavendel, citroen- of mandarijnboom, rozemarijn, laurierbomen en dergelijke planten.

Zodat de muren er niet grijs en onopvallend uitzien, kunnen ze worden versierd met potten met Oost-Indische kers, ampelachtige petunia's en begonia's. Dit alles zal een prachtige hoek creëren van comfort en rust voor lichaam en geest.

Als het ging om de keuze van meubels, dan moet je niet zetten, wat viel onder de handen. Zorg ervoor dat u zich laat leiden door esthetische factoren en bruikbaarheid. Meubilair is geen eenvoudig monument voor kunst, en het zou comfortabel moeten zijn om erop te gaan zitten, te liggen en een lange tijd met vrienden door te brengen. Let daarom speciaal op dit interieuronderdeel.

Handige tips en trucs

Er zijn verschillende handige tips die zijn gericht op hoe goedkoop en mooi een zomerterras uit te rusten om te ontspannen. Om uzelf bijvoorbeeld te beschermen tegen nieuwsgierige buren, kunt u een draagbare partitie van plexiglas installeren. Als je in het militaire huis woont, kun je een camouflagenet ophangen.

Als de patio van het vakantiehuis voor recreatie niet op een heuvel kan liggen, dan moet je een afwateringssysteem maken. Anders is de rustplaats altijd vochtig. Als het niet mogelijk is om een ​​kleine hoeveelheid water te maken, dan kunt u een klein bekken in de grond begraven en het mooi indelen. Dit zal een budgetoplossing zijn om een ​​miniatuurreservoir voor recreatie te creëren.

conclusie

Dus, hier hebben we alle kenmerken bekeken van hoe je een terras in het land met hun eigen handen kunt maken om te ontspannen. Het is goed als je een eigen project hebt, waarmee je geleidelijk een stukje paradijs bij je thuis kunt creëren. Plus, door een kleine mock-up op te zetten, kun je iets veranderen in de loop van de tijd. Het zal veel gemakkelijker zijn om al deze schetsen op een stuk papier te maken dan al in de ingebouwde patio in het landhuis voor recreatie. In de fotogalerij in dit artikel vindt u nog veel originele ideeën voor het maken van een decoratieve site voor recreatie. We hopen dat dit materiaal u zal helpen om uw droom werkelijkheid te laten worden en dat u uw vakantie op een meer georganiseerde en comfortabele manier kunt doorbrengen. Daarnaast bieden we je de voorbereide video aan om de hele theorie te consolideren.

Pin
Send
Share
Send
Send