Tuinieren

Tomato Betta: recensies, foto's, rendement

Pin
Send
Share
Send
Send


Betta's tomaat wordt verkregen door Poolse fokkers. De variëteit onderscheidt zich door vroege rijping en hoge opbrengst. De vruchten hebben een breed scala aan toepassingen, geschikt voor dagelijkse voeding en thuisconserven. Betta-tomaten hebben minimale verzorging nodig, waaronder drenken en bemesten met mineralen.

Functies cijfer

De kenmerken en beschrijving van het tomatenras Betta zijn als volgt:

 • vroege rijping;
 • 78-83 dagen gaan van zaadontkieming naar oogst;
 • determinant struik;
 • shtambovy tomaat met een kleine hoeveelheid topjes;
 • bushhoogte 0,5 m;
 • op de borstel rijpt 4-5 tomaten.

De vruchten van Betta hebben een aantal kenmerken:

 • ronde vorm;
 • glad oppervlak;
 • gewicht van 50 tot 80 g;
 • sappige pulp met een klein aantal zaden;
 • uitgesproken tomatensmaak.

Tomaat Betta geschikt voor thuis kweken. In particuliere percelen en boerderijen wordt het ras geplant in kassen of open gebieden.

Opbrengst variëteiten

Van een struik tomaten verwijderen Bette tot 2 kg fruit. Tomaten worden vers gebruikt om snacks, salades, tomatenpuree en sap te maken.

Vanwege de kleine omvang en dichte huid zijn Betta-tomaten geschikt voor het inblikken. Ze worden gebruikt voor beitsen en zouten en in het algemeen. Vruchten verdragen langetermijntransport en kraken niet wanneer ze rijp zijn.

Landingsprocedure

Betta's tomaat wordt op zaailing geteeld. Ten eerste, thuis krijgen zaailingen, die bepaalde voorwaarden vereisen. Vervolgens worden de planten overgebracht naar een open ruimte, in een kas of in een kas.

Zaailingen krijgen

Het planten van tomatenzaden Betta geproduceerd in februari en maart. Voor het planten is een speciale bodem nodig, verkregen door het mengen van tuingrond en compost in gelijke verhoudingen. Je kunt ook kant en klare grond kopen in tuinwinkels.

Tip! Als u het land van de site gebruikt, wordt het gedurende 15 minuten in een koperen of magnetronoven gecalcineerd.

Zaden worden ook verwerkt. Het wordt een dag in warm water gedompeld om het verschijnen van scheuten te stimuleren. Zaadproducenten behandelen ze vaak met voedingsoplossingen. In dit geval hebben de zaden heldere kleuren en hebben ze geen extra stimulatie van de groei nodig.

Betta zaailingen van tomaten worden gekweekt in containers tot 15 cm hoog, ze worden gevuld met aarde, waarna de zaden om de 2 cm worden geplaatst. Veen wordt bovenop gegoten met een laag van 1 cm. De laatste fase is overvloedig besproeien van zaden en bedekking van containers met film.

Om scheuten te stimuleren, worden de containers warm gehouden op een temperatuur van 25 graden. Wanneer de tomaten ontkiemen, worden ze op het raam geplaatst en zorgen ze voor 12 uur licht. Periodiek water geven aan de zaailingen, proberen te voorkomen dat de grond uitdroogt.

Landing in de kas

Betta's tomaten worden 2 maanden na het verschijnen van scheuten in de kas geplant. Tegen die tijd bereiken de zaailingen 25 cm, hebben ze 6 bladeren en een ontwikkeld wortelsysteem.

De voorbereiding van de serre voor het kweken van tomaten wordt uitgevoerd in de herfst. De bovenste bodemlaag moet worden vervangen, omdat insecten en pathogenen daar kunnen overwinteren. De vernieuwde grond wordt gegraven en bemest met compost.

Tip! Maak als meststof in de kas bodemhoutas.

Voor Betta's tomaten worden pitten bereid op een diepte van 20 cm. Tomaten worden geplaatst in stappen van 30 cm, 50 cm worden tussen de rijen gelaten en tomaten worden aanbevolen om te worden geplant in een dambordpatroon. Dit vereenvoudigt de verzorging van planten en scheuten van planten interfereren niet met elkaar.

Ze zetten de planten samen met de aardachtige kluit, die bedekt is met aarde. Vervolgens wordt de grond enigszins vertrapt en voeren de tomaten overvloedig water.

Buitenteelt

Zoals blijkt uit beoordelingen van tomaten Bette, in regio's met een gunstig klimaat, wordt het ras in volle grond geplant. Het is raadzaam om te wachten tot de bodem en lucht goed opwarmen.

De bedden voor tomaten worden in de herfst klaargemaakt. Kies goed verlichte plaatsen die niet onderhevig zijn aan windbelasting. Tomaten worden geplant na kool, wortelgroenten, uien of knoflook. Als de voorgangers tomaten van elke variëteit, paprika en aardappelen zijn, dan is deze plek niet geschikt om te planten.

2 weken voor het planten worden de zaailingen geblust op een balkon of loggia. Ten eerste wordt het een aantal uren in de frisse lucht gelaten, waardoor deze periode geleidelijk toeneemt.

Het is belangrijk! De verscheidenheid aan tomaten Betta geplant na 30 cm, tussen de rijen voldoende 50 cm vrije ruimte.

Tomaten worden in de gaten neergelaten en de grond ingeperst. Landing gedrenkt met warm water. Hoewel het ras ondermaats is, wordt het aanbevolen om de tomaten vast te binden zodat ze niet breken onder invloed van weersverschijnselen.

Zorgschema

Tomaten Betta hebben verzorging nodig, inclusief water geven en bemesten. Het doorgeven wordt niet uitgevoerd, omdat het volgens de kenmerken en beschrijving van tomaat Betta te kort is. Om de stengel soepel en sterk te laten groeien en de scheuten niet op de grond vallen, worden tomaten aan een steun vastgemaakt.

Het ras is bestand tegen grote ziektes van tomaten. Om ziektes te voorkomen, moet je de regels van water geven, regelmatig de kas luchten, niet te vaak tomaten planten. Vanwege vroege rijping, wordt het ras niet aangetast door bacterievuur.

Water geven en losmaken

Betta-soort heeft water nodig, dat wordt gedaan met warm, bezonken water. Gemiddeld worden tomaten een of twee keer per week bewaterd. Het vochtgehalte van de grond wordt op 80% gehouden. Het gebrek aan vocht leidt tot geelverkleuring en verdraaiing van de bladeren, die van de bloeiwijzen vallen. Zijn overmaat heeft ook een negatieve invloed op planten: het wortelstelsel rot, er zijn tekenen van schimmelziekten.

Na het overbrengen van de tomaten naar een vaste plaats worden ze pas na 10 dagen bewaterd. Wanneer planten zich aanpassen aan nieuwe omstandigheden, wordt twee keer per week vocht aangebracht en wordt er per struik 2 liter water gebruikt. Wanneer de bloei begint, volstaat het om elke beplanting water te geven, maar het gebruikte watervolume moet worden verhoogd tot 5 liter.

Tip! Gietwater wordt 's morgens of' s avonds gedaan, zodat het vocht in de grond wordt opgenomen.

Wanneer de vruchten rijpen, worden de tomaten om de 3 dagen gedrenkt. Op één struik heeft u 3 liter water nodig. Wanneer het fruit rood begint te worden, moet het water worden verminderd, waardoor het scheuren wordt voorkomen.

Na het besproeien wordt de grond onder de tomaten losgemaakt tot een diepte van 5 cm, waardoor de luchtuitwisseling in de grond verbetert en de tomaten beter vocht en heilzame stoffen opnemen. Het is ook aan te raden om de stammen van tomaten op te stapelen, wat het wortelstelsel versterkt.

Topdressing van tomaten

Volgens beoordelingen reageert Betta tomaat goed op bemesting. De eerste topdressing van tomaten wordt een week na het planten uitgevoerd. Gebruik hiervoor 10 liter water en superfosfaat in een hoeveelheid van 30 g. De stof wordt opgelost in water en daarna met watertomaten. Door fosfor worden de metabolische processen verbeterd en het wortelstelsel van tomaten versterkt.

Een week later is de tweede voeding klaar. Voor planten wordt een oplossing bereid op basis van 10 liter water en 30 g kaliumzout. Smaakt naar fruit en immuniteit van tomaten is afhankelijk van de inname van kalium.

Het is belangrijk! Een alternatieve manier van voeren is houtas. Het is ingebed in de grond of toegevoegd aan water tijdens irrigatie.

Boorzuur wordt gebruikt om de vorming van eierstokken te stimuleren, waarvan 10 g wordt verdund in een emmer water van 10 liter gevuld met water. De verwerking gebeurt door de tomaten te besproeien.

Tuinieren beoordelingen

Igor, 49 jaar oud, Ufa In het afgelopen jaar werd Betta gekocht voor het planten van tomatenzaden. Het pakket werd 30-35 zaden, bedekt met een speciale schaal. Het bevat stoffen met stimulerende en desinfecterende eigenschappen. Heesters gekweekt ongeveer 60 cm lang, met een krachtige stengel en een groot aantal bloeiwijzen. De vruchten rijpen tegelijkertijd en hebben een klein formaat, zijn goed geschikt voor het inblikken. Larisa, 34 jaar oud, Moskou Tomaten groeien al enkele jaren thuis op de vensterbank, constant op zoek naar nieuwe variëteiten. Vorig jaar besloot ik een merk Betta te proberen. Voor het planten werden de zaden op een bord gegoten, afgedekt met een doek en warm water gegoten. Verplaatst vervolgens de zaden in de grond. Ontkieming was bijna 100%, en de zaailingen groeiden zeer snel. Zodat de takken niet afbreken, bind ik ze op. Tomaten tevreden met een goede oogst, er waren geen specifieke problemen met hen. Raisa, 58, Perm Voor de eerste keer besloot ze om tomaten te planten op haar complot. Ik koos de Betta-tomaat volgens de beschrijving, omdat deze kort is en bestand tegen windstoten. De zaden geplant in april en een maand later bereikten de tomaten 30 cm. Voor het planten in de kas maakten ze putten en bemesten de aarde met humus. Zelfs met minimale zorg werd een goede oogst gemaakt. Vruchtvorming begon eind juli.

conclusie

Betta's tomaat is een vroege rijpe soort die een grote oogst van smakelijk fruit oplevert. Deze tomaten zijn niet veeleisend om te verzorgen, het is voldoende om ze water te geven en ze te voeren. De struik is compact en neemt niet veel ruimte in beslag. De variëteit wordt geteeld in kassen, in open gebieden, maar ook thuis op de balkons en loggia's. De vruchten zijn geschikt voor verkoop, ze worden lange tijd bewaard en kraken niet als ze rijp zijn.

Pin
Send
Share
Send
Send