Tuinieren

Ampelachtige aardbeienrassen

Pin
Send
Share
Send
Send


Iedereen weet dat het aardbeienseizoen erg snel voorbijgaat, en je moet tijd hebben om te genieten van de unieke smaak van deze bessen. Om het vruchtseizoen te verlengen, fokten de kwekers een speciale ampel-aardbei, die tijdens het groeiseizoen meerdere keren vrucht draagt. Een dergelijke aardbei hoort bij remontantny-cijfers. Zelfs een onervaren tuinman zal de teelt het hoofd bieden. Bovendien heeft de ampelachtige aardbei een mooie uitstraling. Het is royaal vruchtbaar en smaakt ook heerlijk. Vervolgens bekijken we de variëteiten van ampelachtige remontante aardbeien, die zeker een goede indruk op je zullen maken.

Beschikt over ampelnoe remontantnoy aardbeien

Velen zijn geïnteresseerd in waarom de ampel-aardbei zijn naam heeft gekregen. Uit het Duits wordt het woord "ampel" vertaald als een lamp. Het is een feit dat dergelijke aardbeien behoren tot sierplanten die kunnen worden gekweekt in bloempotten van verschillende vormen. Vaak zijn ze opgehangen als lampen.

Amppelnaya aardbei is een verwant van aardbeien met grote vruchten. Veegt zo'n fabriek "met tegenzin". Om gedraaide bush props te snorren, moeten ze worden vastgebonden. Zoals hierboven vermeld, behoort ampelachtige aardbei tot de remontante vorm. Hierdoor is het proces van het rijpen van bessen continu. Zodra de eerste partij vruchten rijpt, vormen zich op hun plaatsen nieuwe eierstokken. Vruchten houden duurt de hele vegetatieve periode.

Dit omvat ook vele variëteiten aardbeien voor verticale cultivatie. Ze zijn perfect voor het modelleren van terrassen, kassen, maar ook voor het balkon. Dit is niet alleen een manier om het huis of appartement op een originele manier te versieren, maar geeft je ook een leuke bonus als heerlijke bessen.

Waarschuwing! Zelfs stedelingen kunnen dergelijke aardbeien op hun vensterbanken of balkons verbouwen.

De beste variëteiten van ampelachtige remontantnaya aardbei

In de regel onderscheiden decoratieve aardbeien zich niet door hoge opbrengst en immuniteit tegen ziekten. Fokkers brachten echter buitengewone variëteiten met een uitstekende smaak mee en laten u ook toe een goede oogst te verzamelen. Ze staan ​​stevig tegen de wintervorst en geven ook niet toe aan verschillende bacteriën en virussen. Deze variëteiten bevatten zelfgemaakte delicatesse, Queen Elizabeth, Toscana en Kletter Star. Er werden ook uitstekende hybriden gefokt, zoals Roman, Elan, Balcony stream, Balcony charm en Fresco.

Toscane of Toscana

Deze variëteit is vrij recent bekend, maar won zelfs in zo korte tijd niet alleen de liefde van veel tuinders, maar werd ook de winnaar van verschillende wereldcompetities. Het heeft een vrij compacte struik en hoge opbrengsten, evenals ongelooflijk smakelijke robijnrode vruchten. Zowel in de breedte als in de hoogte kunnen struiken groeien tot 30 cm. Jonge scheuten bereiken vaak een lengte van ongeveer 1 meter. Het ras wordt gekweekt in open bedden. Sommigen plantten Toscane op hun eigen balkon of binnen. Het ziet er erg mooi uit in potten van klei en andere decoratieve containers.

Zelfgemaakte delicatesse

Een dergelijke aardbei behoort tot de curling decoratieve kwaliteiten. Het rijpt al heel vroeg. De vruchten zijn niet bijzonder groot, maar erg lekker, enigszins zuur. De bessen vallen goed op tegen de achtergrond van de bladeren, dankzij de rijke rode kleur. Geschikt voor kweken op terrassen en vensterbanken. Je kunt aardbeien in potten of speciale dozen planten.

Koningin Elizabeth II

Het heeft een krachtige, sterke struik, evenals dichte mooie vruchten. De bessen zijn erg groot en sappig, ze kunnen tot 40 gram per stuk wegen. De vorm van de vrucht is correct, de schil is glad en glanzend, rood. Smaakt gewoon geweldig. Vruchtvorming lang. Tijdens het seizoen kan deze ampelrijke aardbei met grote vruchten 2 of 3 keer een gewas opleveren. Elk jaar en de helft van de variëteit moet worden herplant.

Kletter Star of Cletter Star

Uitstekende Nederlandse variëteit aan tuinaardbeien. Het is een compacte plant met hoog geplaatste bloemen. Tijdens het rijpen van het fruit vallen de bessen onder hun eigen gewicht op de grond. Elke vrucht kan tot 60 gram wegen. Bessen hebben een heldere rode kleur en zeer sappige dichte pulp. Er is een aangename aardbeiensmaak. Bessen zijn gemakkelijk te transporteren, ze worden zelden beschadigd tijdens transport. Een groot aantal snorharen kan zich op een struik vormen, maar dit voorkomt niet dat aardbeien vrucht dragen. De variëteit is droogtetolerant, kan overwinteren zonder beschutting.

Hoe ampelnoe aardbeien te planten

Er zijn verschillende manieren om ampelachtige aardbeien te planten. Meestal kweken tuinders het in verschillende containers, zoals een klimplant. Na verloop van tijd zullen de ontwikkelde snorharen lekker beginnen te vallen, zodat de aardbeien niet alleen een smakelijke bes worden, maar ook een uitstekende sierplant.

Waarschuwing! Zo'n plant, geplant in een prachtige pot, kan een uitstekend cadeau zijn voor liefhebbers van tuinieren.

De capaciteit voor het planten van aardbeien aardbeien mag niet te diep zijn. Het is het beste om een ​​pot van ongeveer 25-35 cm hoog te nemen, er moeten gaten in zitten voor overtollige vloeistof. Aardbeien moeten midden in de zomer in potten worden geplant. Aan het begin ervan lichtjes besprenkeld met aarde. In deze vorm moet de plantmaand zich op een donkere en koele plaats bevinden. Daarna wordt de drainage op de bodem van de voorbereide container geplaatst en dan wordt deze bedekt met bevruchte grond. Aardbeien mogen niet te diep in de grond liggen. Laat de grond ook niet oversturen.

Als aardbeien binnenshuis worden gekweekt, moet het bestuivingproces onafhankelijk worden gecontroleerd. Om dit te doen, kunt u aangrenzende bloemen aanraken of elke bloem met een penseel aanraken.

Waarschuwing! Bloemstengels die als eerste verschijnen, moeten worden afgesneden. Dit wordt gedaan om de oogst genereuzer en van hogere kwaliteit te maken.

Andere landingsopties

Amppelnaya remontantnuyu aardbeien worden niet alleen in gebouwen en op balkons gekweekt, maar ook in de volle grond. Sommige planten bijvoorbeeld deze planten op het rooster. Zo kunt u uw site aanvankelijk decoreren en een heerlijke oogst van heerlijke bessen krijgen.

Omdat een verticaal oppervlak niet alleen geschikt is voor het rooster, maar ook voor elke omheining. Aardbeien worden geplant op een afstand van ongeveer 30 cm. Als de snorharen worden gevormd, moeten ze worden vastgemaakt aan het oppervlak, in een poging om het hele rooster volledig te bedekken. De hoogte van het rooster mag niet meer dan 1 meter zijn.

Nog steeds vindingrijke tuinders planten aardbeien in de vorm van een piramide. Dit bed is meer een mooi bloembed en kan je geliefden aangenaam verrassen. Om dit te doen, moet je 3 dozen van verschillende groottes bouwen. De eerste, grootste doos moet een onderkant hebben en twee kleinere dozen niet. De hoogte van de containers kan hetzelfde zijn of kan verschillen. Nu worden de dozen geleidelijk gevuld met aarde en ingedeeld in de vorm van een piramide, zoals te zien op de foto. Het zijn aardbeien geplant op een afstand van ongeveer 20 cm.

Waarschuwing! Het aantal en de vorm van de niveaus van de piramide hangt af van je verlangen en verbeeldingskracht.

Zorgregels

Amppelnaya aardbei is niet bijzonder grillig om te geven. Om de plant goed te laten groeien en vrucht te dragen, moet je deze regels volgen:

  • de allereerste bloemstelen moeten worden geplukt;
  • snij onnodige snor (er kunnen 3 tot 5 stukjes achterblijven);
  • planten herplanten is niet te laat in de herfst en niet heel vroeg in de lente om jonge zaailingen tegen vorst te beschermen;
  • geen misbruik maken van meststoffen;
  • voor de winter moeten struiken bedekt zijn met mulch;
  • potten met aardbei moeten ofwel in de winterkamer binnenkomen, ofwel in de grond begraven worden aan de randen van de pot;

conclusie

Ampelnye soorten aardbeien winnen aan populariteit. Elke tuinman wil de rijpingstijd van deze heerlijke bessen verlengen. Met zulke prachtige variëteiten kun je de hele zomer genieten van vers fruit. Ook hebben deze planten een geweldig decoratief uiterlijk. Velen versieren hun huis of balkon. Sommigen bouwen interessante constructies op de binnenplaats, die dienen als bedden voor een ampel kronkelende aardbei.

beoordelingen

Evgenia Pavlovna, 47 jaar oud, Voronezh. Vroeger werden in het land altijd gewone aardbeienrassen geteeld. De oogst was genereus, maar de vruchtzetting hield snel op. Er zijn verschillende jaren verstreken sinds we voor het eerst een ampel-aardbei hebben geplant. Het groeit erg snel, het is nodig om het aan de buren te geven, omdat er geen plaats is om te planten. De aardbei is niet bijzonder groot, maar de vruchtperiode is lang. De bessen beginnen vroeg te rijpen, maar de kleinkinderen wachten toch niet en scheuren ze af met roze.

Victor Andreevich, 53 jaar oud, Volgograd, vond op internet een beschrijving van de variëteit "Zelfgemaakte delicatesse" en wilde deze meteen op zijn vensterbank planten. Toen miste ik op de een of andere manier de details over het opnieuw produceren van deze aardbei, dus ik was verrast toen volgend jaar nieuwe bessen het hele seizoen op de struiken verschenen. Erg blij met mijn keuze. Nu heb ik niet alleen een prachtige klimplant, maar ook heerlijke bessen gedurende de zomer. In de bosjes worden heel snel nieuwe snorren gevormd, dus ook met de voortplanting is er geen probleem. Binnenkort vullen ze het hele balkon.

Pin
Send
Share
Send
Send