Tuinieren

Hoe om te gaan met wolfsmelk in de tuin

Pin
Send
Share
Send
Send


Euphorbia is een tropische plant. Ze groeiden alleen in Afrika en Madagaskar. Maar de natuur evolueert voortdurend, dus vestigden de planten zich over de hele wereld en wisten zich aan te passen aan elk klimaat en elke bodem. Op dit moment hebben wetenschappers meer dan 200 soorten euphorbia geteld. Waarom worden melkplanten eigenlijk planten genoemd? Het gaat allemaal om het witte giftige sap, zoals melk.

Planten zijn lang, net als bomen, en bereiken een hoogte van meer dan 20 meter. Er zijn onder hen struiken en grassen. Sommige wolfsmelk hebben een decoratieve uitstraling, ze worden gekweekt als bloemen. Onder de planten veel onkruid, overstroomde tuinen en boomgaarden. Hoe zich te ontdoen van Kroontjeskruid in de tuin, en zal verder worden besproken.

beschrijving

Er zijn veel soorten en variëteiten van Euphorbia. Sommigen van hen zien er decoratief uit en zijn speciaal gekweekt om de site te versieren. Euphorbia-tuin verwijst naar het kwaadaardige onkruid waarmee hij kan vechten. Maar voor de strijd om effectief te zijn en een positief resultaat te geven, moet je weten wie de tegenstander is.

Weed-wolfsmelk groeit tot een paar meter. Het heeft een dikke, vlezige stengel en grote bladeren met scherpe stekels. Bladvorm - een driehoek. In de stelen en bladeren van een grote hoeveelheid sap. Volwassen wiet heeft een diameter van 40 cm.

Het wortelsysteem is vertakt, krachtig, de wortels houden stevig de grond vast. De centrale wortel gaat naar grote diepten. Daarom is de plant niet bang voor droogte: de wortels kunnen altijd water krijgen. Euphorbia wiet zie je op de foto. Er zijn maar weinig dappere zielen om de doorn met hun blote handen uit te trekken.

In de hitte van de plant met een tekort aan vocht verwelkt, waardoor het gebied van verdamping wordt verminderd. Onder gunstige omstandigheden kan het snel grote gebieden overspoelen. En met succes in elke bodem groeit. Zelfs in het moeras en de rotsen kun je deze plant vinden.

Vermeerderd door zaden die in grote hoeveelheden rijpen en zijscheuten die groeien vanuit zijwortels. Daarom is het verwijderen van kroontjeswiet niet zo eenvoudig. Als u de plant eenvoudig snijdt zonder de wortel te verwijderen, verschijnen er bovendien nieuwe scheuten. In plaats van een plant groeit een hele struik onkruid.

Bloei in een tuin wiet begint in juli en duurt tot augustus. Eenhuizige bloemen, om hen heen een beker, lijkend op een sluier. In de bloeiwijze is één bloem vrouwelijk en tien zijn mannelijk. De plant heeft een interessante trioreshka-vrucht met drie messen.

Waarschuwing! De ergste vijand van de hoveniers - euphorbia wijnstok.

Deze plant heeft kleine bladeren met een dikke waslaag. Om de wiet te kunnen bepalen, is de foto bijgevoegd.

Sommige dorpsbewoners voeren deze wiet aan huisdieren. In zijn ruwe vorm is het erg gevaarlijk. Als ze in het hooi gevangen worden, is er niets vreselijks, omdat het sap opdroogt.

Hoe zich te ontdoen van Kroontjeskruid

De echte realiteit is dat Euphorbia zowel in het wild als in tuintuinen overal ter wereld te vinden is. Het draait allemaal om zijn vitaliteit en aanpassingsvermogen. Hij is niet bang voor enige hitte of vorst. Dat is de reden waarom de plant de plaag van de landbouw wordt genoemd.

In de afgelopen decennia is het struikgewas van deze onkruidfabriek toegenomen, zelfs omdat het areaal van landbouwgewassen is afgenomen: de meeste velden zijn veranderd in onontgonnen grond: ze zijn niet geploegd, niet behandeld.

Euphorbia-tuin - een kwaadaardig onkruid waarvan de verwijdering te moeilijk is. En het moet zonder falen vernietigd worden. Nadat hij zich op het stuk land van een zomerresidentie of op een boerenveld heeft gevestigd, begint de plant een bewoonbaar gebied te maken, dat het als een echte aanvaller vastlegt.

Actieve groei van een tuinonkruid begint, welke foto lager is, eerder dan andere planten. Zijn groei-nier groeit snel. Wanneer een tuinman bedden opgraaft en bemest, voedt hij niet alleen gekweekte planten, maar ook onkruid, waaronder wolfsmelk.

Welke agrotechnische methoden u ook gebruikt, u verwijdert geen onkruid als er zaden in de grond zitten.

LET OP! Het zaadmateriaal van de kroontjeskruid, evenals de wortels, kan een aantal jaren "stilstaan" in de grond, als er geen voorwaarden zijn voor hun kieming.

Manieren om euphorbia aan te pakken

Hoe om te gaan met kwaadaardige planten, bijvoorbeeld in een aardappelveld of in de datsja? Het kan immers aardappelen en alle groenten met zijn talrijke scheuten en scheuten overstemmen, voedsel en water beroven. Met een sterke groei vormt een groen tapijt. Er zijn verschillende manieren om euphorbia-wiet te vernietigen:

 • mechanisch of agrotechnisch;
 • gebruik van herbiciden.

Maar je moet illusies koesteren en hopen dat je voor altijd van hem verlost bent. In de regel duurt een "wapenstilstand" met hem niet lang. Plantenzaden kunnen immers het gebied met schoenen, met dieren bereiken.

LET OP! Zaden verliezen in de maag van herbivoren hun vitaliteit niet.

Mechanische methoden

Het is noodzakelijk om in het vroege voorjaar met euphorbia te vechten, wanneer knoppen alleen op een plant wakker worden. Een jonge plant, totdat de wortel tot grote diepte is gegaan, is het vervelend om van de wortel te verwijderen, dit betreft niet alleen kroontjeskruid. Als je een klein stukje van de wortel in de tuin laat, begint de wolfsmelk weer te groeien.

Tip! Je moet in handschoenen ontdoen van het onkruid om niet je handen te steken en niet vies te worden met het melkachtige sap.

Je kunt een wiet opgraven met een schop en de wortel in de grond zo laag mogelijk wrikken. Maar het is nutteloos om het te maaien, want er zijn telgen op de zijwortels die euphorbia niet laten verwelken.

Het is belangrijk! Wanneer het bovengrondse deel van het onkruid wordt vernietigd, begint het wortelstelsel krachtig te groeien om de vitaliteit te herstellen.

Chemische methode

Als struikgewas van kroontjeskruid van de tuin een groot gebied bezet, dan is het onmogelijk om te doen zonder het gebruik van chemie. Herbiciden in de tuin worden gebruikt na mechanische impact op het onkruid en het graven van de site. Er zijn een groot aantal herbiciden die onkruid grondig vernietigen. Dit zijn de zogenaamde medicijnen voor continue actie:

 • TACK;
 • napalm;
 • Titus.

Waarschuwing! Dergelijke chemicaliën verwijderen wolfsmelk uit de tuin, maar het is raadzaam om de grond niet te gebruiken in het jaar van de behandeling.

In de stoomsectie kunnen meerdere malen gedurende de zomer krachtige herbiciden worden gebruikt. Het werkt echt.

Er zijn ook speciaal ontworpen gereedschappen die euphorbia vernietigen. U kunt zelfs gebruik maken van aanplant met gekweekte planten, waaronder aardappelen:

 • Lapis lazuli;
 • Roundup;
 • Dicamba.

Als het aantal kwaadaardige onkruiden in het tuinperceel onbeduidend is en je erin slaagde om jonge planten te roven voor de bloei, dan is het gebruik van krachtige herbiciden niet nodig.

In het overgroeide struikgewas van de plot, dat onder het paar is achtergebleven, kun je de wolfsmelk water geven met een verhoogde dosis drugs. U kunt dus de grond van onkruid verwijderen.

Waarschuwing! Na de vernietiging van kroontjeskruid is het wenselijk om siderata-planten te zaaien, zoals mosterd, wikke en lupine, om de grond te herstellen.

Bij het sproeien van herbiciden moet je voor je eigen veiligheid zorgen:

 • werk moet worden uitgevoerd in droog windstil weer;
 • bescherm de huid met strakke kleding;
 • op het gezicht moet een masker of een gasmasker zijn;
 • aan het einde van de behandeling moet alle kleding worden verwijderd en moeten alle blootgestelde delen van het lichaam grondig met zeep worden gewassen;
 • als de samenstelling in de ogen komt, worden ze met water gewassen en medische hulp ingeroepen.

het voorkomen

Een wiet euphorbia op verschillende manieren vernietigen is de helft van de strijd. Het belangrijkste is om het resultaat te repareren. Dit helpt de grond te mulchen met organische of anorganische middelen.

De gegraven en verwerkte site is bedekt met een dikke laag zaagsel, houtspaanders, schaafsel en humus. Excellent helpt schuilen met ruberoid, donkere film (spunbond). De temperatuur onder de beschutting is hoog, de wortels van de plant sterven en de spruiten kunnen niet doorbreken.

Geen onkruid, geen chemicaliën:

In plaats van een conclusie over de voordelen van Kroontjeskruid

Euphorbia is niet alleen een groene plaag in tuinen en tuinen, het heeft ook gunstige eigenschappen.

Zo kunnen bijvoorbeeld zeekoeien (zie foto) muizen, ratten, kakkerlakken en bedwantsen afstoten. Zijn grootmoeders hingen nog steeds in huis.

Delen van de plant, het melkachtige sap, werden op grote schaal door onze voorouders gebruikt voor de behandeling van verschillende ziekten, waaronder oncologie, huidontsteking, gynaecologie en andere. Oude recepten zijn bewaard gebleven, maar we willen graag dat mensen zich dit herinneren: giftige planten en de tuin van de spurge en andere soorten (zelfs sier-, kamer- en tuin-).

Waarschuwing! Zelfmedicatie kan ernstige gevolgen hebben, omdat thuis de juiste dosering onmogelijk is.

Pin
Send
Share
Send
Send