Tuinieren

Doe-het-zelf-remover

Pin
Send
Share
Send
Send


Als je een ervaren zomerresidentie bent, weet je waarschijnlijk wat onkruid is, want elk jaar moet je ze bestrijden. De eenvoudigste methode voor het verwijderen van onkruid is handmatig wieden. Het verwijderen van planten met een sterk wortelgestel is veel gemakkelijker bij het gebruik van een handmatige lifter.

In dit artikel leert u hoe u een handwietafzuiger maakt. Het artikel gaat in op de typen uproaders en biedt daarnaast 2 opties voor zelfproductie van handmatige onkruidverwijderaar.

Wortelvariëteiten

Er zijn verschillende soorten handmatige extracten van onkruid. We raden u aan om vertrouwd te raken met hun soort, zodat u de meest geschikte optie voor uzelf kunt kiezen.

Tuinvork

Met behulp van een tuinvork kunt u een onkruid verwijderen met een redelijk ontwikkeld wortelstelsel. Maar dit is op voorwaarde dat de tanden van de vork gebogen zijn onder een hoek van 45º of meer. Als ze minder dan 45º gebogen zijn, is het geschikt voor het losmaken van de grond en het verwijderen van onkruid met een zwak wortelgestel.

Bij het kiezen van een tuingereedschap is het belangrijk om aandacht te besteden aan gebruiksgemak. Omgaan met inventaris moet comfortabel zijn, zodat u de pijn in de borstel kunt voorkomen.

Wortelverwijderaar voor tuinwerk

Met behulp van een wortelverwijderaar kan een onkruidplant met diepe wortels uit de grond worden verwijderd. Dergelijke apparaten zijn heel verschillend. Sommige hebben een scherp V-vormig mes, andere zien eruit als een vork met 2 platte en brede tanden en er zijn ook modellen die eruitzien als een enorme kurkentrekker.

Sleufreiniger

Slotted weed extractor heeft een L-vormig mes. Met zijn hulp is het handig om de afstand tussen het onkruid van de tegels te wissen, wat meestal een gelegd spoor is. Gebruik voor deze doeleinden vaak een gewoon keukenmes.

Schoffel gebruiken

Er zijn 3 soorten schoffels die worden gebruikt voor het wieden van de tuin: Nederlands, handmatig en recht.

Een onderscheidend kenmerk van de Nederlandse chopper is een kleine bladkanteling. Met deze tool is het onmogelijk om diepgeworteld onkruid te verwijderen.

De hopper is een klein handvat dat het blad in een rechte hoek vasthoudt. Het is ontworpen om jonge planten te verwijderen.

Rechte schoffels zijn apparaten die lijken op handhoppers. Ze verschillen alleen in die zin dat hun maat veel groter is. Met hun hulp wordt onkruid verwijderd door hakbewegingen.

Fabricage technologie wiet extractor

Zelfgemaakt armatuur zal betrouwbaar en duurzaam zijn. Je kunt dus niet alleen het apicale deel van het onkruid verwijderen, maar ook hun wortels. Dus, voor de vervaardiging van onkruidafzuiging hebt u een buisvormig lichaam nodig, dat een snijgedeelte zal hebben, gemaakt in de vorm van een goot met scherpe randen. Van de andere kant wordt een houten handvat in de onkruidafzuiger gestoken, die met een schroef door een gat in het metaal wordt bevestigd.

Materialen en hulpmiddelen

Een dergelijke inrichting kan worden vervaardigd door het trimmen van een pijp met een diameter van 25-40 mm. Als handgreep kunt u een stuk snijden. Van de tools die je nodig hebt:

 1. Boren met een boormachine.
 2. Bulgaars met een snijschijf.
 3. Het vierkant meet.
 4. Files.
 5. Schuurpapier.
 6. Planer.
 7. Schroevendraaier.

Productieprocedure

Nu gaan we verder met het proces. Bekijk de lay-out van de weedplanner om aan de slag te gaan. Hiermee kunt u de grootte en vorm van het apparaat nauwkeurig bepalen, waardoor het proces van het maken van de tillift eenvoudiger en sneller gaat.

De volgorde van werken:

 1. Teken volgens de tekening de stalen buis af en snijd deze langs de lengte en de vorm van de tekening.
 2. Bevestig eerst de buis en voer met behulp van de slijpmachine 2 lengtesneden uit. Het overtollige metaal kan worden verwijderd met een dwars hellende snede.
 3. Knip nu het uiteinde van de goot in een hoek van 35º.
 4. Verwijder agnails met een bestand.
 5. Van binnenuit het werkgedeelte van het gereedschap slijpen. Behandel de onderste rand met een halfronde vijl.
 6. Boor nu een gat voor de schroef voor het bevestigen van de hendel. Schuur de wortelverwijderaar met schuurpapier.
 7. En in het laatste stadium steekt u de hendel in het hefapparaat en draait u de schroef vast.

Met zo'n apparaat kun je onkruid verwijderen, de wortels van gecultiveerde planten heel laten en de omliggende lagen van de aarde niet vernietigen.

Om een ​​onkruid te verwijderen, steekt u de tillift in de grond nabij de wortel van de plant, maakt u de grond eromheen los en draait u het gereedschap iets naar u toe en van u af. Breng de plant vervolgens licht omhoog met de grondafzuiging en geef hem uit de grond.

Diep Wortel Weed Remover

Wij nodigen u uit om vertrouwd te raken met een andere technologie van de productie van onkruidverdelers.

U heeft een hoek van 25 mm nodig. U kunt de oude hoek gebruiken, die u kunt vinden in uw werkplaats.

De hoek moet worden gesneden tot een lengte van 30-40 cm. Je hebt ook een profielbuis nodig, zoals te zien op de vorige foto. We zullen het gebruiken om het snijden te bevestigen.

Nu moet je een scherpe tip maken. Zet los van de rand van 15 cm en maak een label waarop de hoek van de scherpe punt zal worden gevormd.

Gebruik de molen om een ​​snede te maken.

Hier is de rand zou moeten werken. Nu moet u de profielbuis lassen, waaraan het snijden zal worden bevestigd.

Ook zal een ander stuk van een profielpijp aan het apparaat worden gelast, zodat een steun zal worden gevormd, die met een voet kan worden gestapt.

Dan moet je de maat van de steel aanpassen. Het moet strak in het gat van de wortelverwijderaar zitten.

Alle metalen onderdelen moeten worden gelast.

In de profielbuis waarin het snijden zal worden ingebracht, moet u gaten maken waarmee u de wortelverwijderaar op het handvat kunt aansluiten.

Vervolgens wordt het handvat in het gereedschap gestoken, de schroef wordt geschroefd. Hier is de voltooide tool.

Dus als u zelf een onkruidverzamelaar moet maken, dan kunt u een van de technologieën gebruiken die in het artikel worden voorgesteld. U kunt dus onkruid elimineren zonder extra tijd en arbeidskosten.

U kunt uzelf vertrouwd maken met een andere versie van de root-remover door de video te bekijken:

Pin
Send
Share
Send
Send