Tuinieren

Tomaat Roze wangen: beoordelingen, foto

Pin
Send
Share
Send
Send


Interessant is dat, door de echte feiten enigszins te vertekenen om de consumenten tevreden te stellen, producenten vaak zichzelf en hun tomatensoorten een slechte dienst bewijzen, die door hun andere kenmerken ten volle worden verdiend door tuinlieden. Voor ervaren tuiniers is het niet moeilijk om de vervanging te zien en te begrijpen dat dit geen geluk is, en toch hun interesse niet aan hun variëteit overlaat. Maar voor beginners zal hoogstwaarschijnlijk een onplezierige nasleep van onnauwkeurigheden in de reclamebeschrijving van de variëteit optreden, en als er nog enige inconsistenties zijn, zullen ze de teelt van deze tomaat volledig verlaten en zullen ze op hun eigen manier gelijk hebben.

Dit is volledig van toepassing op de populaire met veel, en bekende eersteklas tomatenrassen roze wangen. De variëteit aan roze wangen van tomaat heeft vele uitstekende eigenschappen en de beoordelingen ervan zijn vaak vrij gunstig, maar in de beschrijving van de fabrikant lijkt het erop dat de nadruk ligt op de vroege volwassenheid. Elke ervaren tuinier zal begrijpen dat als het groeiseizoen van een tomaat 110-115 dagen is, u noch vroeg noch vroeg kunt rijpen. Nieuwkomers letten vaak niet op specifieke cijfers, maar lezen alleen de woorden in de beschrijving en raken dan gefrustreerd wanneer ze zien dat tomaten pas aan het einde van de zomer rijp zijn.

Als we deze onnauwkeurigheid uitsluiten van aandacht, anders is de roze wangentomaat in veel opzichten zeer aantrekkelijk en verdient het om opgemerkt te worden.

Rasbeschrijving

In 2002 introduceerde wetenschappers-fokkers zaadbedrijf "Manul" een nieuwe variëteit aan tomaten, die Pink-wangen werden genoemd. In 2003 stond dit ras al in het Russische staatregister met aanbevelingen voor teelt onder filmopvang in de volgende regio's van Rusland:

 • North;
 • Noord-West;
 • Centraal;
 • Volga-Vyatka;
 • Centraal Chernozem;
 • Middle Volga;
 • Noord-Kaukasus.
Het is belangrijk! Houd er rekening mee dat de verscheidenheid aan roze wangen wordt aanbevolen om te worden gekweekt onder filmhoezen, zelfs in de relatief zuidelijke regio's van Rusland.

Het is een feit dat het onder deze omstandigheden is dat hij zijn opbrengst maximaliseert.

Tomaten Roze wangen hebben veel individuele eigenschappen die zelden in de tomatenwereld voorkomen. Ondanks de aanbevelingen voor binnenshuis kweken, is het ras bijvoorbeeld bepalend, dat wil zeggen dat het beperkt is in groei. Gewoonlijk zijn soortgelijke variëteiten van tomaten bedoeld voor kweken in het open veld.

De hoogte van de struiken is klein, gemiddeld groeien ze op tot 70-80 cm, maar ook hier getuigen de roze wangen van individualiteit.

Waarschuwing! De fabrikant beveelt aan om de hoogte van de bussen kunstmatig te verhogen, waarbij het groeipunt wordt overgebracht op de zijsteel.

Zo kan de hoogte van de tomatenstruik toenemen tot 1,5 meter, wat op zijn beurt de opbrengst van de struik verhoogt. Het is natuurlijk logisch om tomatenstruiken op deze manier alleen te vormen in kasomstandigheden waar ze voldoende warmte en licht hebben.

Over het algemeen hebben de struiken van deze variëteit aan tomaten een goede groeikracht en nemen ondanks hun determinisme vrij veel ruimte in beslag.

De bladeren van de tomaat van deze variëteit zijn middelgroot, lichtgroen van kleur. Bloeiwijze is in de meeste gevallen een eenvoudige borstel, hoewel er ook gecombineerde opties zijn. De borstel is vrij los en bestaat meestal uit drie tot vijf tomaten.

Zoals vermeld aan het begin van het artikel, is de Pink Cheeses-tomaat een typische tomatenvariëteit in het middenseizoen, die gemiddeld ongeveer 112 dagen rijpt.

De opbrengst van tomaten. Roze wangen is ongeveer 5,5 kg per 1 vierkant. m. Voor sommigen is dit cijfer niet significant, maar gezien de uitstekende smaak van de vrucht, zal dit voor velen voldoende zijn.

Met betrekking tot ziekteresistentie negeert de fabrikant dit kenmerk. Maar volgens beoordelingen veroorzaakt het cijfer geen klachten van deze kant. Bovendien, ondanks het feit dat het wordt aanbevolen om het onder filmopvangplaatsen te laten groeien, kan het zelfs herstellen na vorstterugwinning.

Waarschuwing! Vanaf de bovenkant iets invriezen, dankzij de krachtige kracht van de struiken en de ontwikkeling van de stiefzonen, is hij in staat om zijn kracht te herwinnen en aan het einde van het seizoen een behoorlijke oogst te geven.

Kenmerken van tomaten

Voor wat je echt kunt houden van de roze wangenrassen van tomaten, dus het is voor hun smaak. En tuiniers vergeven de fabrikant al zijn onvrijwillige fouten, nadat hij deze tomaten eenmaal heeft geprobeerd. Ze worden gekenmerkt door de volgende kenmerken:

 • De vorm van deze tomaten is vrij traditioneel, plat afgerond, met een lichte ribbeling.
 • Groene kleur is eigen aan onrijpe vruchten, een donkere plek verschijnt duidelijk aan de stengel. Maar na volledige rijping is alles gecorrigeerd en krijgen de tomaten een verzadigde roze kleur met een lichte, karmozijnrode tint.
 • Tomaten van deze variëteit worden gekenmerkt door een dichte, maar tegelijkertijd sappige en vlezige pulp. Het aantal zaadkamers is minimaal 4. Schil met gemiddelde dichtheid.
 • De vruchten van deze variëteit zijn in grootte uitgelijnd, het komt zelden voor dat sommige veel meer groeien dan andere. Ze zijn vrij groot, gemiddeld is het gewicht van een vrucht 250-300 gram.
 • Smaakkenmerken van tomaten. Roze wangen vooral lof. Hoewel ongunstige groeiomstandigheden het uiterlijk van de tomaat kunnen beïnvloeden, inclusief hun smaak.
 • Benoeming van tomaten in deze klasse - universeel. Ze zijn gewoon uitstekend in salades, zowel qua uiterlijk als smaak. Ze maken een geweldig tomatensap. En ze maken prachtige gezouten tomaten.
Tip! Zouten kan het beste worden gedaan in emmers, vaten of potten, omdat de vruchten van deze klasse gewoon niet in de potten kunnen komen.

Roze wangen van verschillende wangen zijn een andere verbazingwekkende eigenschap - ondanks hun grote formaat en geweldige smaak zijn ze goed opgeslagen en vervoerd. Daarom is het vanuit dit oogpunt interessant voor boeren om te groeien.

Kenmerken van groeien

In welke regio je een variëteit tomaten niet zult laten groeien. Roze wangen, je zult eerst zaailingen moeten laten groeien. Deze variëteit is echter niet bijzonder moeilijk om er voor te zorgen - alles voldoet aan de normale eisen van tomaatzaailingen. Hij heeft in de eerste plaats een overvloed aan licht, een matige hoeveelheid vocht en niet-hete temperatuursomstandigheden nodig.

De eerste bloeiwijze van een tomaat van deze variëteit is vrij laat gelegd voor determinerende variëteiten - na 7-8 bladeren. Daarom zullen de zaailingen hoogstwaarschijnlijk op een vaste plaats belanden die nog niet in bloei is. Dit is het beste, omdat het zal bijdragen aan zijn betere overleving. Op een vierkante meter van het gebied in de kas is het de moeite waard om niet meer dan 3-4 struiken tomaten van deze klasse te planten.

LET OP! Heesters kunnen groeien zonder kousenband, vooral als ze worden achtergelaten zonder formatie.

In dit geval zullen ze meer verspreid over de grond zijn en zullen ze behoorlijk wat ruimte in beslag nemen.

Als we het determinisme van deze variëteit vergeten en struiken in één stengel vormen, alle stiefkinderen verwijderen en ze zorgvuldig aan de steunen binden, dan kun je vruchten van recordgroottes krijgen. Ja, en de opbrengst kan in een gunstige richting worden weerspiegeld. In het algemeen kan de variëteit van belang zijn voor ervaren tomatenliefhebbers de mogelijkheid van experimenten erop.

Beoordelingen tuiniers

Beoordelingen van tuinders over roze wangen tomaat zijn enigszins tegenstrijdig. Heel wat bewonderen zijn smaak en andere kenmerken. Tegelijkertijd zijn er veel ontevreden over de discrepantie tussen de verklaarde kenmerken in de beschrijving en de werkelijke gegevens tijdens de teelt. Dit kan worden toegeschreven aan de mogelijke herwaardering, die zo vaak voorkomt, zelfs in de verpakking van gerenommeerde fabrikanten, en de feitelijke fouten in de beschrijving, die aan het begin van het artikel werd genoemd.

Maria, 44, Pereslavl-Zalessky Opgeheven tomaten Roze wangen in een kas, letterlijk een paar dingen die pas begin september rijp waren. Ze konden helemaal niet groot worden genoemd, ongeveer 80-100 gram per stuk. Over het algemeen zal ik geen volledige teleurstelling in de variëteit cultiveren. Vladislav, 37, Kemerovo Ik heb vorig jaar ook bijna 2-3 struiken roze wangen uit Manul gekweekt. Ik vond ze erg leuk, allereerst door hun uiterlijk - zelfs zo'n nette, mooie roze tint. De smaak is ook erg goed, het was zelfs zielig om ze te laten bewaren, en ik liet ze daar liggen. En verrassend, lag een lange tijd - ongeveer drie weken, terwijl we hen in salades verslonden. De opbrengst paste me ook perfect, maar qua rijping leek het me vreemd dat ze vroeg waren geroepen. Ze rijpten dichter in de buurt van eind augustus, waarschijnlijk midden in het seizoen, maar niet te vroeg. Volgend seizoen zal ik ze zeker in het plan van aanplant opnemen, omdat de zaden nog uit de zak zijn en ik heb er al een aantal van mijn eigen voorradig. Elizaveta, 45, Taganrog Tomato Roze wangen werden mij door een vriend geadviseerd. Geplant zaailingen in de volle grond in mei, en toen plotseling bevroor frost. Meestal hebben we op dit moment geen nachtvorst, en hier is het dan. Natuurlijk, de toppen van alle bevroor in verschillende mate. Maar wat me vooral verbaasde, de meerderheid overleefde en groeide krachtig. Ze vormden vele stiefkinderen en zetten goed fruit, zelfs ondanks de zomerhitte. Natuurlijk, vanwege de vertraging in ontwikkeling, rijpten de tomaten pas aan het einde van de zomer, maar ze waren prachtig - vlezig en tegelijkertijd mals, sommige met een gewicht van meer dan 400 gram. Dit is veel meer dan wat in de kenmerken wordt vermeld. Hoewel ik hen niets gaf.

conclusie

Tomaat Roze wangen kunnen ervaren tuiniers tegenstrijdige meningen over hem interesseren. De waarheid kan immers alleen op een praktische manier worden geleerd. Maar voor degenen voor wie de smaak van tomaten boven alle andere kenmerken is, moet u op deze variëteit letten. Hoogst waarschijnlijk zal hij je niet teleurstellen.

Bekijk de video: WEG MET ACNE, ROODHEID, PUISTJES EN ONEFFENHEDEN! (Juli- 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send