Tuinieren

Druiven verjaardag Novocherkassk

Pin
Send
Share
Send
Send


Het kweken van nieuwe variëteiten en hybriden van tuinbouwgewassen gebeurt meestal door plantenveredelaars, maar er zijn uitzonderingen. Een van deze afwijkingen van de algemeen aanvaarde normen is een interspecifieke hybride van druiven die de verjaardag van Novocherkassk wordt genoemd. Een nieuwe bebouwer in zijn tuin kreeg een gewone kweker N.V. Krainov, die bekend staat om het feit dat hij onafhankelijk drie bekende en grootbloemige soorten heeft geselecteerd: Transformatie, Victor en Novocherkassk Jubileum. Het is niet met zekerheid bekend over de "ouders" van het Jubileum, maar experts zijn geneigd te geloven dat een ras is verschenen door Kishmish Radiant en Talisman te kruisen. De 'stamboom' van het geesteskind van een autodidactische geleerde is niet zo belangrijk als de kenmerken van het jubileum: groot fruit, uitstekende smaak, hoge opbrengst, enzovoort.

Een gedetailleerde beschrijving van de Novotsjerkassk-jubileum-druivensoort, foto's en recensies ervan is te vinden in dit artikel. Het bevat ook instructies voor het kweken van een hybride, het vertelt over de methoden voor de reproductie ervan.

Karakteristieke hybride

Het eerste dat je in de gaten krijgt bij het ontmoeten van de Novocherkassk-jubileumdruiven is enorm mooie trossen met grote glanzende bessen. Op basis hiervan kunnen niet veel variëteiten met het Jubileum concurreren.

Het is belangrijk! Het gemiddelde gewicht van de druiven is 1 kg, en sommige clusters kunnen een gewicht van drie kilogram bereiken!

Druiven verjaardag Novocherkassk ras beschrijving:

 • het ras behoort tot de vroege rijping - de bessen rijpen op de 110-120e dag, het komt meestal voor in de eerste helft van augustus;
 • Struiken bij Jubilee zijn zeer krachtig, zich verspreidend;
 • druivenscheuten worden gekenmerkt door een hoge groeisnelheid;
 • bladeren zijn groot, geschilderd in donkergroen;
 • bossen zijn strak ingepakt, zien er prachtig uit, hebben een conische vorm;
 • de massa van elke druif varieert van 12-18 gram;
 • de diameter van de bessen kan oplopen tot 5 cm, de gemiddelde lengte is 4 cm;
 • de vorm van de druiven is langwerpig, de kleur is roze-geel (er zijn struiken met monochrome bessen van roze of witachtige tint);
 • de schil van de vrucht is dicht, maar wordt goed gekauwd;
 • Novocherkassk's jubileum druifpulp is taai, vlezig, bevat veel suiker, heeft geen extra smaakstoffen;
 • Vorstbestendigheid is bij Jubilee gemiddeld - tot -23 graden kan het zonder onderdak winteren;
 • een verscheidenheid aan schimmelinfecties is uiterst zeldzaam, maar preventie moet niettemin worden uitgevoerd;
 • Vanwege de zoetheid van druiven, zijn wespen vaak geïnteresseerd in druiven, dus het is noodzakelijk om de borstels te beschermen met een net of speciale insectenvallen te gebruiken;
 • dichte clusters tolereren transport, kunnen voor een bepaalde tijd worden opgeslagen;
 • de benoeming van de Novocherkassk Jubilee-tafel, deze druif is goed vers, maar kan volledig worden verwerkt, gebruikt bij het maken van wijn;
 • de opbrengst van het ras is hoog: elk jaar bevalt deze druif niet alleen met de grootte van de trossen, maar ook met hun hoeveelheid;
 • De optimale belasting van de struik is 22-24 fruitscheuten.
Waarschuwing! De jubileumdruivenras Novocherkassk heeft één kenmerkende eigenschap: bessen krijgen slechts een paar dagen voordat ze rijp zijn, hun zoetheid. In korte tijd verandert al het zuur van het fruit in suiker.

Houd er rekening mee dat de verjaardag van Novocherkassk geen technische klasse is, wat betekent dat het niet bedoeld is voor wijnbereiding. Je kunt zelfgemaakte wijn van deze variëteit maken, maar dan in kleine hoeveelheden. Het is nuttiger om tafeldruiven te telen voor verse consumptie of te koop.

Sterke en zwakke punten

Die wijnbouwers die het Novocherkassk-jubileum vieren, vertrouwen op grootbloemige en opbrengst van dit ras, omdat het belangrijkste voordeel is overvloed en presentabel uiterlijk (zoals blijkt uit de foto).

Het Jubileum heeft verschillende belangrijke voordelen:

 • evenwichtige en zeer aangename smaak;
 • hoge opbrengst;
 • weerstand tegen schimmelziekten;
 • goede vorstbestendigheid;
 • snelle en sterke groei van de struik;
 • geschiktheid voor transport en opslag.

Het zou vreemd zijn als zo'n mooie en grootvruchtige druif helemaal geen gebreken vertoonde. Er is een Novocherkassk-jubileum en enkele nadelen:

 • druiven hebben normalisatie nodig en moeten goed worden gesnoeid;
 • struiken hebben preventieve behandeling nodig tegen schimmel- en andere ziekten;
 • stiefkinderen geven een zwak gewas;
 • druiventrossen moeten worden beschermd tegen wespen, omdat insecten hun presentatie ernstig kunnen schaden.
Tip! In gebieden met niet erg milde winters, is het aan te raden het Jubileum te bedekken met aarde of speciale materialen.

Agrotechnische regels

De druivensoort Jubileum van Novocherkassk kan niet heel grillig en veeleisend worden genoemd, maar een benadering van deze grootbloemige hybride is nodig. De teler verzamelt alleen een goede oogst van mooie en goed gevulde bossen als hij het Jubileum bekwame zorg verleent en alle regels voor het planten en de reproductie van deze druif in acht neemt.

Voorbereiding op de landing

Jonge jonge boompjes reageren gevoelig op nadelige externe factoren, zoals een afname van temperatuur, wind, onvoldoende of verhoogde luchtvochtigheid. Daarom, voor het planten van Novotsjerkassk jubileum jonge boompjes, is het noodzakelijk om de juiste tijd te kiezen. De meeste telers beschouwen de optimale tijd voor het planten van een vroegrijpe hybride midden april, wanneer de lucht opwarmt tot 10-15 graden, en de bodemtemperatuur tussen 8-10 graden ligt.

Het is belangrijk! Reproductie van het jubileum kan op een groot aantal manieren worden gedaan, inclusief enten op de eigen wortels, planten van zaailingen en andere. Niet al deze methoden kunnen in de lente worden geïmplementeerd, bijvoorbeeld, enten een groene snede naar een groene voorraad wordt gedaan in de herfst.

Het tweede ding dat de teler moet overwegen is om een ​​geschikte plaats te kiezen voor de nieuwe variëteit. De verjaardag van Novocherkassk is een sterk groeiende druif, daarom zal deze veel ruimte nodig hebben. Het is ook noodzakelijk om te zorgen voor een betrouwbare en sterke ondersteuning voor een massieve hengel. Een plaats voor druiven is beter om een ​​zonnig te vinden, gelegen op een heuvel of op een vlakte.

Koude en sterke wind zijn gecontra-indiceerd voor een hitte-liefhebbende druif, dus de zuidelijke muur van een economisch gebouw, hek of huis wordt beschouwd als de beste plaats voor de aanplant.

Druivenjubileum Novocherkassk is niet al te kieskeurig over de grond, maar het heeft niettemin voedingsbodem nodig. De beste optie is zwarte aarde, maar leem kan ook worden gebruikt. Hooggelegen grondwater kan diepe wortels van het Jubileum doorspoelen, denk in dit geval door het afvoersysteem.

Waarschuwing! Vocht mag niet stagneren in de grond onder de druiven, omdat dit kan leiden tot rotting of infectie van de wortels.

Druiven planten

Vermenigvuldig druivenverjaardag Novocherkassk op verschillende manieren. Meestal kopen kwekers kant-en-klare zaailingen met een open of gesloten wortelsysteem. In dit geval is het noodzakelijk het plantgoed correct te kiezen: de zaailing moet sterk en gezond zijn, de wortels zijn wit, flexibel en vochtig.

Voor het planten van jubileumzaailingen worden putten bereid met een diepte van ongeveer één meter, aan de onderkant waarvan een laag voedingsbodem of rottende meststoffen wordt gegoten. De wortels van jonge druiven rechtzetten en besprenkelen met aarde. Daarna moet de grond verdicht worden en overvloedig met water worden gegoten. De tuinman moet erop voorbereid zijn dat hij heel snel de scheuten moet snoeien en een steun moet opbouwen, omdat de jubileumwijnstok heel snel groeit.

Het is veel goedkoper om de druiven te verbouwen door stekken, en ze te enten op groene scheuten. Stekken moeten zich voorbereiden. Om dit te doen, wordt hun onderste deel 2-3 mm gesneden van de bovenste nier, en de top wordt ondergedompeld in gesmolten paraffine - dit zal helpen vocht vast te houden en te voorkomen dat de stekken uitdrogen.

Waarschuwing! Voorraad is ook van tevoren voorbereid. Eerst wordt de hele oude druivenstruik gesnoeid, waarna het hout wordt bijgesneden en het vuil wordt verwijderd. Dan moet je de wijnstok splitsen met een bijl of een scherp mes.

Voorafgaand aan het enten, wordt de bodem van het snijden gedrenkt in water of in een groeistimulator. Vervolgens worden de randen van het snijden en de spleet van de stam stevig aangedrukt, zodat de onderste knop zich op het oppervlak bevindt. Wikkel de vaccinatieplaats in met materiaal dat de neiging heeft om te ontbinden. Smeer vaak een kolf met klei of perebintovyvayut polyethyleen om vocht te behouden. Na alle procedures giet de inoculatie met veel water in.

Wijngaard zorg

Zoals reeds vermeld, kan de verjaardag van Novocherkassk niet grillig genoemd worden, deze druif is pretentieloos en niet te veeleisend om te verzorgen. Alleen diegenen die genoeg tijd en aandacht aan hun wijngaarden kunnen besteden, kunnen wachten op grote oogsten.

Zorgen voor druivenverjaardag Novocherkassk is als volgt:

 1. Het bewateren van de druiven is nodig omdat de grond uitdroogt, maar let op de aanwezigheid van natuurlijke neerslag in de regio. Twee keer tijdens de zomer wordt het jubileum echter besproeid, ongeacht wat: vóór de bloei van de scheuten en onmiddellijk na de bloei. Als de struiken niet voldoende vocht bevatten, heeft dit zeker invloed op de grootte van de bessen en hun smaak.
 2. Gebruik mulch om het water langer in de grond te houden. Het is het beste om voor dit doel humus te nemen en deze te vullen met een laag van drie centimeter, waarbij de cirkel met de bijna stengel wordt opgevuld. Naast het vasthouden van vocht, zal een dergelijke mulch de druiven bevruchten en zijn wortels opwarmen bij koud weer.
 3. Feed Anniversary Novocherkassk heeft minimaal één keer per jaar nodig. In de herfst gebruiken ze organisch materiaal, en in de lente en zomer is het beter om de voorkeur te geven aan minerale complexen. Bijzondere aandacht wordt besteed aan componenten als kalium en fosfor - de opbrengst van druiven en de smaak van het fruit hangen ervan af.
 4. Gezien de snelle groei van de druiven van Novocherkassk, zal het regelmatig moeten worden gesneden en gerantsoeneerd. Snoeien wordt aanbevolen in de herfst of vroege lente, terwijl de plant het sap niet heeft verplaatst. Elke struik mag niet meer dan 24 scheuten bevatten, het totale aantal fruitknoppen moet ongeveer 45 stukjes zijn. Het is handiger om voor het druiven Jubileum te zorgen als de struik de vorm van een waaier heeft. Kortere scheuten hebben één keer per jaar nodig, vóór de eerste nier. Wanneer de clusters worden gevormd, worden ze uitgedund, waardoor er niet meer dan één druiventros overblijft op de shoot.
 5. Vóór de winter in de noordelijke gebieden moet het jubileum worden bedekt. Ze gebruiken verschillende methoden en materialen om de wijnstok te verwarmen. De handigste manier is om jute en hooi te gebruiken, die eenvoudig jubileumhout omwikkelt. In gebieden met zeer koude winters worden de druiven op de grond gedrukt, bedekt met aarde en sneeuw. Jonge jonge boompjes en stekken worden zelfs in het zuiden van Rusland opgewarmd.
 6. Het jubileum van Novocherkassk is resistent tegen verschillende ziektes, maar van poedervormige meeldauw en meeldauw moet profylactische behandeling worden gebruikt. Verstuif de hele druivenstruik 2-3 keer per seizoen.
Waarschuwing! Recensies van wijnbouwers over de duurzaamheid van het Jubileum tegen ziekten zijn heel verschillend. Sommige eigenaren zeggen hoge weerstand van druiven, anderen zeggen dat er constante preventieve maatregelen nodig zijn. Hoogstwaarschijnlijk hangt veel hier af van het klimaat in een bepaalde regio en de teeltmethode.

Mening over verscheidenheid

Petr Ivanovich Nieuwe druif Novotsjerkassk verjaardag die ik kocht van de uitvinder van het ras - Krainova. Alle drie de zaailingen overleefden prima, dit jaar zijn de scheuten meerdere keren gegroeid. Drie jaar later waren de struiken al behoorlijk krachtig en verzamelden we de eerste oogst in gigantische clusters. Ik kan zeggen dat mijn druiven niet ziek waren. Zeker, twee keer per seizoen werkte ik de struiken Bordeaux vloeibaar. De bessen waren erg groot, de maximale diameter was 5,2 cm, de trossen waren groot, goed gevuld en gewogen, gemiddeld 800-1000 gram. De smaak van het Jubeljaar is uitstekend, dessert. Over het algemeen vonden we deze druif lekker.

conclusie

Druiven Verjaardag van Novocherkassk - een uitstekende interspecifieke hybride met complexe weerstand tegen ziekten en vorst. Deze variëteit is perfect voor de teelt in particuliere huishoudens, voor verse consumptie of om te verkopen op lokale markten.

Het kweken van een hybride is eenvoudig, je kunt er meer over leren via de video:

Bekijk de video: Zappelin-traktatie: Druivenrups (April 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send