Tuinieren

Lapis lazuli onkruid: beoordelingen

Pin
Send
Share
Send
Send


Elke tuinman wil smakelijke en gezonde groenten in zijn plot laten groeien. Deze taak lijkt niet zo moeilijk, zo niet dit vervelende onkruid. Om het gewas van aardappelen en andere gewassen te beschermen en om hun werk te vergemakkelijken, kunt u speciale herbiciden gebruiken. Dit zijn stoffen die onkruid in de tuin vernietigen. Lazurite is een moderne tool die ongewenste planten verwijdert. Verderop in het artikel zullen we de instructies voor het gebruik van Lapis lazuli van onkruid beschouwen, en ook zullen we alle voor- en nadelen van dit medicijn zien.

Beschrijving van het medicijn

Lapis lazuli - een remedie tegen onkruid, dat wordt gebruikt bij aanplant met aardappelen en tomaten. De stof kan snel doordringen in de plant. Het effect van het medicijn kan vrijwel onmiddellijk na toediening worden waargenomen. De componenten werken zeer snel, zodat de bedden in korte tijd volledig van onkruid worden ontdaan.

De tool kan 50 soorten onkruid beïnvloeden die iedereen kent. Dit omvat alle meest voorkomende planten die onze percelen het vaakst vervuilen. Nadat het onkruid is opgedroogd, duurt het medicijn 2 weken. Dus je kunt niet bang zijn dat het onkruid binnenkort weer verschijnt. Een oplossing van een stof voorbereiden is vrij eenvoudig. De tool wordt geleverd met gedetailleerde instructies die alle stadia van het werk duidelijk beschrijven. Bovendien is dit medicijn relatief goedkoop.

Het is belangrijk! Lapis lazuli van onkruid beïnvloedt niet alleen de bovenste delen van planten, maar ook het wortelstelsel.

Het voordeel van het medicijn is dat je niet hoeft te wachten op de ontkieming van onkruid. Je kunt de grond cultiveren voor de eerste scheuten van onkruid. Het werkt zeer snel, wat leidt tot het complete wenen van onkruid.

Het werkingsprincipe van lapis lazuli

Het geheim van deze actieve actie van Lapis lazuli ligt in een speciaal onderdeel. Hij wordt metribuzinom genoemd. Een kilogram van het product bevat ongeveer 700 gram van deze stof. Zo'n hoge concentratie helpt in een korte tijd om een ​​groot aantal onkruiden kwijt te raken.

Voor gebruik moet het medicijn worden verdund met water. Tijdens irrigatie dringt de oplossing door tot de wortels van onkruid. Maar u kunt de tool en extern gebruiken. Om dit te doen, wordt de bereide oplossing in een container gegoten en worden de planten besproeid met een sproeier. Lapis lazuli is in staat om zelfs een zeer verstopt gebied volledig schoon te maken. Gedurende 2 weken zal de substantie de planten aantasten en aan het einde van deze periode zullen ze afsterven.

Het medicijn blijft in de grond en blijft gedurende 1-2 maanden werkzaam. Deze periode is volledig afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij zonnig weer blijft Lapis lazuli lange tijd actief, en als het regent, dan is het een maand later beter om de procedure te herhalen.

Hoe Lapis Lazuli toe te passen

De eerste behandeling van de site wordt uitgevoerd voordat het onkruid ontkiemt. Direct voor de procedure is het nodig om de grond los te maken en water te geven. Dan moet je een beetje wachten tot de grond een beetje een ezel is. Het is noodzakelijk om de procedure alleen uit te voeren op een warme, windstille dag. Hierdoor zal de spray van het medicijn niet van toepassing zijn op andere planten.

Waarschuwing! Gezaaide gewassen moeten zich diep in de grond bevinden, zodat het medicijn er niet in doordringt.

Voor het verwerken van een vierkante meter bed zal ongeveer 1-1,5 kg van een preparaat nodig zijn. Als het sproeien van onkruid tweemaal wordt gedaan. De tweede keer dat het medicijn niet eerder wordt gebruikt dan de geplante planten groeien tot 5 cm. Voor de tweede spray, de concentratie van de stof moet zwakker zijn, waardoor ongeveer 400 gram van het medicijn per vierkante meter bed.

Koken betekent

Voordat u de middelen voorbereidt, moet u enkele belangrijke regels kennen:

  1. De bereide oplossing moet onmiddellijk worden gebruikt voor spuiten.
  2. De resterende oplossing moet op een ander bed worden gebruikt of worden weggegooid. Hij is niet in staat om de eigenschappen voor een lange tijd te behouden.

Ga vervolgens rechtstreeks naar de bereiding van het mengsel:

  1. De stof uit de verpakking moet goed gemengd zijn.
  2. Giet in de voorbereide container de benodigde hoeveelheid water.
  3. Lazurite wordt daar ook toegevoegd en grondig gemengd.

Om de gecultiveerde planten niet te beschadigen, moet u de verhouding van water en drugs overwegen. Lapis lazuli in het mengsel mag niet meer dan 0,5% zijn. De rest van de oplossing wordt uit de tank gegoten en grondig gewassen.

Belangrijke tips

Overschrijd in geen geval de hoeveelheid van het medicijn in het mengsel. Omgekeerd kan de concentratie in lichte en losse grond enigszins worden verminderd. De dosering aangegeven op de verpakking is geschikt voor zware bodems. Het is onwenselijk om deze stof te gebruiken in zandige grond of met een gebrek aan humus. Gebruik het gereedschap ook niet om het op een droge ondergrond aan te brengen. Als er ongedierte op de site is, dan nemen ze eerst preventieve maatregelen om ze te elimineren, en alleen dan kan de grond worden behandeld met Lapis lazuli.

Het is belangrijk! Gebruik lapis lazuli niet nadat een aardappel een ziekte heeft gehad.

Compatibiliteit met andere geneesmiddelen

Fabrikanten verbieden het gebruik van lapis lazuli niet tegelijkertijd met andere stoffen. Dit zal niet alleen het medicijn redden, maar ook het effect op het onkruid verbeteren. De oplossing moet echter uniform zijn. Daarom is het noodzakelijk om de medicijnen in oplossing grondig te mengen. Dergelijke gecombineerde herbiciden moeten ook onmiddellijk na de bereiding worden aangebracht.

Wanneer u de tool niet kunt gebruiken

Het wordt niet aanbevolen om de tool in dergelijke gevallen te gebruiken:

  1. Als gecultiveerde planten heel vroeg werden geplant.
  2. Als de zaailingen aan vorst leden.
  3. Op bedden met planten die slecht reageren op herbiciden.
  4. In gebieden met een klein aantal onkruid. In dergelijke gevallen is het beter om alleen onkruid te wieden of de grond te mulchen.
  5. Gebruik het medicijn niet zonder beschermende kleding, glazen en maskers, rubberen laarzen en handschoenen.

Bovendien, tijdens het gebruik van het medicijn in geen geval kan niet eten of roken. Tijdens de maaltijd kunnen schadelijke stoffen gemakkelijk het lichaam binnendringen.

conclusie

Door de juiste gereedschappen te kiezen, wordt de bestrijding van onkruid veel eenvoudiger. Het medicijn Lazurite is precies dat. Hij gaat snel om met zelfs de krachtigste planten. Het gebruik ervan is zo eenvoudig dat het zelfs voor onervaren tuiniers niet moeilijk zal zijn. Volg in dit geval de instructies en de veiligheid. Hoe dan ook, herbiciden zijn chemicaliën. Zeker dat de remedie tegen onkruid Lapis lazuli je zal helpen om vervelende planten te overwinnen. Probeer het gewoon!

beoordelingen

Oksana Andreevna, 52, Nizhny Novgorod Vroeger probeerde ik altijd met de hand onkruid weg te halen. Sommigen werden ontworteld, anderen werden verwijderd door te wieden. Maar een paar jaar geleden besloten we het gebied uit te breiden met aardappelen. Had al eenvoudig niet de kracht om met dit onkruid om te gaan. De man kocht Lapis lazuli en besproeide het hele plot. Onkruid voor een paar dagen volledig gedroogd. Tot mijn verbazing was er geen limiet. In de loop van de tijd, toen jonge scheuten begonnen te verschijnen, hebben we de procedure opnieuw uitgevoerd. Meer voor het hele seizoen keerden we niet terug naar het onkruid. Dit is slechts een uitstekend hulpmiddel Evgeny Fedorovich, 45, Krasnodar Op een klein perceel kan onkruid worden bestreden zonder herbiciden. Maar op een groot veld - het is gewoon een noodzaak. Tomatenteelt is een familiebedrijf. Natuurlijk wil ik niet dat de vruchten door onkruid klein en onaantrekkelijk worden. We gebruiken lapis lazuli voor meerdere jaren. De tool is nooit mislukt. Omgaat perfect met onkruid. En het belangrijkste is dat het effect nog lang aanhoudt. Nu zonder hem, zoals zonder handen.

Pin
Send
Share
Send
Send