Tuinieren

Azijn + zout + reinigingsmiddel tegen onkruid

Pin
Send
Share
Send
Send


Elk jaar voeren tuinders een grondige reiniging van het onkruid uit. Deze planten onderscheiden zich door hun pretentieloosheid en vitaliteit. Ze groeien snel en verdringen andere gekweekte planten. De opbrengst van groentegewassen kan aanzienlijk verslechteren als gevolg van de hoge onkruidplanten. Bovendien wordt het uiterlijk en de kwaliteit van het fruit ernstig aangetast. Hoeveel wiet wordt zonder uitzondering naar alle tuinders gebracht. In dit artikel ziet u hoe u conventioneel wasmiddel en azijn van onkruid effectief kunt gebruiken.

Het belang van onkruidbestrijding

Onkruid overstemt niet alleen de gekweekte planten in de tuin, maar kan ook allergische reacties veroorzaken. Deze gevaarlijke planten omvatten paardenbloem, ambrosia, alsem en klein hoefblad. Met de hulp van slechts één wieden zal het omgaan met de "vijand" niet lukken. Het is een feit dat het wortelstelsel en de zaden van dergelijke planten een hoge vorstbestendigheid hebben. Daarom groeit het onkruid van jaar tot jaar, zodra het warmer wordt op straat.

Het is belangrijk! Regelmatig wieden en maaien helpt bij het voorkomen van zaadvorming.

Het nadeel van dergelijke maatregelen is een grote investering in tijd en moeite. Het maaien van onkruid in de tuin kan lastig zijn, omdat er kans is op schade aan plantaardige gewassen. En handmatig wieden is een tijdrovend proces dat een kortstondig resultaat oplevert. Sommige tuinders gebruiken chemicaliën. Maar er moet aan worden herinnerd dat dergelijke schadelijke stoffen nog lang in de grond kunnen blijven bestaan ​​en dat ze ook onveilig zijn voor de menselijke gezondheid.

Velen vergeten dat er zeer effectieve folk-methoden zijn voor onkruidbestrijding. U kunt bijvoorbeeld zelfstandig een natuurlijk herbicide bereiden op basis van de volgende componenten:

 • azijn;
 • zeep of wasmiddel;
 • zout.

Deze ingrediënten zijn volledig natuurlijk en zullen zeker niet schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid. De nadelen van deze methode zijn onder meer dat azijn niet selectief is en niet alleen onkruid, maar ook gecultiveerde planten kan vernietigen. Maar met de juiste toepassing zal zoiets niet gebeuren.

Bereiding van azijnoplossing

Het belangrijkste ding om te overwegen voor gebruik is de zuurgraad van azijn. Het is azijnzuur dat ongewenste planten verbrandt. Deze stof kan onafhankelijk en in combinatie met andere componenten worden gebruikt. Zulke ingrediënten maken het medicijn effectiever.

Azijn heeft ook een effect op sommige plagen. Het vecht bijvoorbeeld goed met mieren, die vaak zowel in de tuin als in de tuin wonen. Het recept voor de bereiding van zo'n natuurlijk herbicide bestaat dus uit de volgende stappen:

 1. Het is noodzakelijk om 1 liter azijn en 10 ml afwasmiddel of vloeibare zeep te bereiden.
 2. Beide componenten worden grondig gemengd en gebruikt voor spuiten.

Dit is de eenvoudigste, maar zeer effectieve oplossingvoorbereiding. Je kunt een geconcentreerder mengsel maken, zonder toevoeging van wasmiddelen. Hiervoor heb je nodig:

 • liter azijn;
 • eetlepel citroensap.

Een dergelijke oplossing heeft een hoog zuurgehalte, waardoor het uitstekend is voor ongewenste planten. Maar dit is niet de limiet. De volgende tool is in staat om zelfs de meest irritante planten te bestrijden. Het is noodzakelijk om in één container te mengen:

 1. 1 liter azijn.
 2. 6 eetlepels citroensap.
 3. 4 theelepels afwasmiddel of zeep.
 4. 6 eetlepels alcohol.

Om klein onkruid tegen te gaan, meng het mengsel in tweeën met water. Je kunt ook een geweldig herbicide maken met gewoon zout met zeep. Hiervoor nemen we:

 • azijn - 1,5 liter;
 • zout - 30 gram;
 • vloeibare zeep - 1 theelepel.

Je kunt ook etherische oliën toevoegen aan azijn. Oranje of kruidnagelolie is geschikt voor dit doel. Slechts één eetlepel etherische olie wordt opgelost in een fles azijn. Het mengsel moet grondig worden geklopt, zodat de olie niet op het oppervlak drijft.

Correct gebruik van de oplossing

In geen geval mag het hele gebied worden besproeid met azijn. In dit geval is het mogelijk onherstelbare schade toe te brengen aan gekweekte planten. Om een ​​onkruidbehandeling effectief en correct te laten zijn, is het noodzakelijk om deze regels strikt te volgen:

 1. Voor bedden dient u een speciale jetvernevelaar te kopen. Spuiten kan in dit geval groentegewassen schaden. Als onkruid een beetje is, kunt u een borstel gebruiken. Zo'n toepassing is het veiligst, zowel voor planten als voor de bodem.
 2. Als u het gebied moet behandelen waar er alleen onkruid is, kunt u een gewone gieter gebruiken of spuiten. Op deze manier wordt onkruid verwijderd op de weg- en tuinpaden.
 3. Azijn is een zeer sterke stof die niet alleen planten, maar ook nuttige micro-organismen en bacteriën in de bodem kan vernietigen. Sta daarom niet toe dat er geld op de grond komt. Het is alleen nodig om bladeren, bloemen en onkruidstammen te verwerken. Zeep heeft antibacteriële werking en zeep. Overweeg dit bij het kiezen van componenten voor een oplossing.
 4. Hoog onkruid moet worden afgesneden voordat het wordt bespoten. De oplossing wordt aangebracht op het resterende onderste deel van de plant.
 5. Vaatwassen heeft een belangrijke rol in het bereide herbicide. Het bevordert een goede hechting van de oplossing op de plant. Als je ervoor kiest, moet je de compositie overwegen. Het mag geen fosfaten en fenolen bevatten. Dit zijn giftige stoffen die het milieu kunnen schaden. Dit omvat ook bleekwater en natriumhypochloriet.
 6. In plaats van vloeibare zeep, kunt u de economische gebruiken. Het heeft een meer natuurlijke samenstelling.
 7. Voor de effectiviteit van de procedure is zonnig weer nodig. Het is hitte die de remedie activeert en helpt bij het werken op onkruid. Bekijk de weersvoorspelling voor de volgende 3 dagen voordat je het herbicide toepast. Deze tijd is voldoende om de tool te laten werken. Op de dag van gebruik van het medicijn mag het geen wind zijn, het kan de substantie door de hele site verspreiden.
 8. Het is noodzakelijk om de planten te verwerken voordat ze bloeien. Sta niet toe dat zaden in de grond komen.
 9. Gedroogd onkruid na de behandeling moet van de site worden verwijderd of worden verbrand. De procedure kan worden herhaald als er jonge scheuten zijn.
 10. Het is noodzakelijk om handen en ogen te beschermen tijdens de procedure. Tuinmannen gebruiken hiervoor huishoudelijke handschoenen en een bril.

conclusie

Nu weet u precies hoe gewone beschikbare hulpmiddelen u kunnen helpen in de strijd tegen onkruid. Veel tuinders hebben al chemicaliën verlaten. Misschien heb je ook nagedacht over de vraag: "Welke middelen gebruik ik op mijn site?". Chemische stoffen hebben een slechte invloed op de kwaliteit van de bodem en kunnen ook de gezondheid ernstig schaden. Azijnproducten zijn volkomen veilig en milieuvriendelijk. Voor hun voorbereiding passen de goedkoopste en eenvoudigste componenten. Bijvoorbeeld, zoals zeep, zout en citroenzuur. Wanneer ze op de juiste manier worden gebruikt, zullen ze helpen om ongewenste vegetatie het hoofd te bieden zonder schade toe te brengen aan culturele aanplant.

Pin
Send
Share
Send
Send