Tuinieren

Paprika Hercules F1

Pin
Send
Share
Send
Send


Pepper Hercules is een hybride variëteit die wordt verkregen door Franse kwekers. De variëteit geeft een hoge opbrengst en wordt gekenmerkt door lange vruchtvorming. Hybride geplant in open bedden in de zuidelijke regio's. In andere klimatologische omstandigheden wordt geplant in de kas.

Rasbeschrijving

Beschrijving peper Hercules F1:

 • gemiddelde rijpheid;
 • bush hoogte 75-80 cm;
 • vruchtlichamen 70-75 dagen na het overbrengen van de zaailingen;
 • opbrengst van een struik van 2 tot 3,5 kg.

Kenmerken van de vruchten van de variëteit Hercules F1:

 • rechthoekige vorm;
 • gemiddeld gewicht van 250 g, maximaal - 300 g;
 • wanddikte tot 1 cm;
 • vruchtlengte - 11 cm;
 • terwijl het rijpt, verandert de kleur van groen naar donkerrood;
 • zeer zoete smaak, zelfs bij groen fruit.

Fruits of Hercules zijn geschikt voor verse consumptie, invriezing en verwerking. Vanwege de goede presentatie van een ras dat te koop wordt aangeboden.

Paprika's kunnen worden verzameld in de fase van technische volwassenheid. Daarna is de houdbaarheid 2 maanden. Als de vrucht al rood is geworden in de struiken, is het na het verzamelen noodzakelijk om ze zo snel mogelijk te verwerken.

Pepper zaailingen

Verscheidenheid Hercules gegroeid zaailing methode. Zaden worden thuis ontkiemd. Voordat met het werk wordt begonnen, worden grond en plantgoed voorbereid. Wanneer de paprika opgroeit, wordt deze overgebracht naar een vaste plaats in een open ruimte, in een kas of in een kas.

Voorbereiding op de landing

Zaadvariëteiten Hercules worden geplant in maart of februari. Vooraf ingepakt in een vochtige doek en een paar dagen warm gehouden. Deze behandeling stimuleert het verschijnen van spruiten.

Als de zaden een felgekleurde schaal hebben, worden ze niet behandeld voor het planten. Dergelijk plantmateriaal heeft een voedingsschaal, waardoor de zaailingen zich sneller ontwikkelen.

De grond voor het planten van rassen Hercules is bereid uit de volgende componenten:

 • humus - 2 delen;
 • groot rivierzand - 1 deel;
 • land van de site - 1 deel;
 • houtas - 2 el. l.

De resulterende primer wordt 15 minuten verwarmd in een magnetron of oven. Onder de zaailingen zijn dozen of individuele kopjes aan het klaarmaken. Een optie is om veenpotten te gebruiken.

Als je Hercules-paprika's in dozen laat groeien, moet een 1-2-blad worden neergedrukt in afzonderlijke containers. Cultuur tolereert dergelijke veranderingen in omstandigheden niet, dus vermijd, indien mogelijk, plukken.

Tip! Hercules peperzaden worden met 2 cm in de grond gebaggerd.

Gewassen worden bewaterd en containers worden onder glas of folie geplaatst. Zaadontkieming vindt plaats bij temperaturen boven 20 graden. Opkomende scheuten worden overgebracht naar het raam.

Voorwaarden voor zaailingen

Rassad-rassen Hercules bieden bepaalde voorwaarden:

 • temperatuurregime (overdag - niet meer dan 26 graden, 's nachts - ongeveer 12 graden);
 • matig bodemvocht;
 • regelmatig water geven met warm, bezonken water;
 • de kamer luchten;
 • gebrek aan tocht;
 • verhoogde luchtvochtigheid door sproeien.

Voordat planten naar een vaste plaats worden overgebracht, worden ze tweemaal gevoed met de meststof Agricol of Fertik. Tussenbehandelingen maken een pauze gelijk aan 2 weken.

2 weken voor het planten moeten jonge planten worden gehard. Ze worden overgebracht naar het balkon of de loggia, eerst enkele uren, daarna wordt dit gat geleidelijk groter. Dan zal de transplantatie de paprika's minder stress bezorgen.

Peper planten

Rang Hercules geplant in open gebieden, serres of serres. De transplantatie vindt plaats eind mei, wanneer de luchttemperatuur stijgt tot 15 graden.

Pepper geeft de voorkeur aan lichte bodems met een lage zuurgraad. Voorbereiding van bedden wordt uitgevoerd in de herfst, wanneer ze de grond opgraven, brengen in een vierkante meter. m rotte mest (5 kg), dubbele superfosfaat (25 g) en kaliumsulfaat (50 g).

Tip! In de lente, hergraven van de bodem en voeg 35 g ammoniumnitraat.

Plaats voor het kweken van variëteiten Hercules wordt gekozen afhankelijk van de cultuur die er eerder op groeide. Goede voorlopers voor paprika's zijn courgette, komkommers, uien, pompoenen, wortels.

Het is niet aan te raden om planten te planten, als er al eerder verschillende soorten paprika's, aubergines, aardappelen en tomaten in de tuin zijn gegroeid. Deze culturen hebben veel voorkomende ziekten die kunnen verschuiven naar nieuwe aanplant.

De volgorde van peper Hercules:

 1. Voorbereiding van gaten met een diepte van 15 cm.
 2. De putjes zijn gerangschikt in stappen van 40 cm en tussen de rijen blijft ook 40 cm over.
 3. Voeg in elke put 1 el. l. complexe meststoffen, waaronder kalium, fosfor en stikstof.
 4. Planten worden samen met een aardse bal naar de put verplaatst.
 5. De wortels van de paprika's zijn bedekt met aarde, die licht is aangedrukt.
 6. Planten worden rijkelijk bewaterd.

Na het verplanten duurt het ongeveer 10 dagen om de pepers aan te passen. Maak in deze periode geen vocht of kunstmest.

Zorgschema

Volgens beoordelingen reageert de Hercules F1-paprika positief op water en voeding. De verzorging van het ras omvat ook losraken, mulchen van de grond met humus, de vorming van een struik.

Rang Hercules vorm in 1 stengel bij het planten op open plekken. Als de planten worden geplant in een kas of broeikas, laat dan 2 stelen. Pepers elimineren zijscheuten.

Bewegende aanvoer

Voor de bloei van de paprika voldoende water geven elke week. Wanneer fruitvormingsinstallaties twee keer per week worden bewaterd. Elke struik heeft 3 liter water nodig.

Tip! Na het besproeien wordt ondiep losmaken van de grond uitgevoerd om het wortelsysteem van de planten niet te beschadigen.

Bij het vormen van het fruit wordt de irrigatie-intensiteit verhoogd tot 2 keer per week. Om de rijping van vruchten van de variëteit Hercules te stimuleren, wordt het bewateren 10-14 dagen vóór de oogst gestopt.

Graad Hercules water uit de gieter bij de wortel. Vocht wordt uit de vaten gehaald als het staat en opwarmt. Blootstelling aan koud water is stressvol voor planten. Kies voor water geven de avond- of ochtendperiode.

Pepers voeren

Regelmatig voedende peper Hercules F1 stimuleert de ontwikkeling en de vorming van fruit. Tijdens het seizoen worden de planten behandeld door te sproeien en bemesten aan de wortel.

Na het planten wordt het eerste bovenverband uitgevoerd op basis van een oplossing van ureum (10 g) en dubbel superfosfaat (3 g) per 10 liter water. Onder de planten draagt ​​1 liter van de resulterende meststof.

Het is belangrijk! Tijdens de ontluikende periode wordt een oplossing op basis van kaliumsulfide (1 theel.) En superfosfaat (2 el. Tsp.) Onder de pepers toegevoegd.

Tijdens de bloei worden Hercules F1-paprika's gevoed met boorzuur (4 g per 2 liter water). De oplossing stimuleert de vruchtvorming en voorkomt dat de eierstokken eraf vallen. Meststof wordt aangebracht door te spuiten. Wanneer ze worden toegevoegd aan een oplossing van 200 g suiker, zullen bloemen van paprika insecten bestuivers aantrekken.

Herhaalde dressingvariëteiten Hercules fosfor en kalium presteren in de periode van rijpende pepers. Planten worden water gegeven aan de wortel.

Bescherming tegen ziekten en plagen

Verscheidenheid Hercules is niet onderhevig aan een aantal ziekten:

 • bacteriële blotch;
 • tobamovirus;
 • tabak mozaïek;
 • Phytophthora.

De gevaarlijkste voor paprika's virale ziekten. Om ze te bestrijden vernietig je de aangetaste planten en verander je de plaats van de plantcultuur.

Schimmelziekten verspreiden zich in verdikte planten met een hoge luchtvochtigheid. Ze kunnen worden bestreden met behulp van de drugs Fundazol, Oxyh, Akara, Zaslon. Als het product koperverbindingen bevat, wordt de behandeling uitgevoerd vóór de bloei en na het plukken van het fruit.

De variëteit Hercules wordt aangevallen door ongedierte dat zich voedt met hun celsap, wortels en bladeren. Insecticiden Keltan of Karbofos, die volgens de instructies worden gebruikt, zijn effectief tegen insecten. Van folk remedies gebruik een infuus van ui schil, tabak stof, hout as.

Tuinieren beoordelingen

Lyubov, 39 jaar, Kazan, koos voor de Hercules F1-peper voor beoordelingen en had er geen spijt van. Dit is de zoetste peper die ik heb geprobeerd. Sommige vruchten bereikten 400 g, hun wanden zijn dik en de opbrengst is zeer hoog. Onder de tekortkomingen - langzame kleuring. Oogstschot eind augustus. De smaak van de variëteit is uitstekend, het gaat goed met losse flodders en salades.

Vladimir, 58 jaar oud, Voronezj Hij plantte een verscheidenheid van Hercules 5 jaar geleden. Koop sindsdien zijn zaden voor het planten. Ik kweek het met de standaard zaailing methode, dan breng ik de planten over naar een kas. Er staan ​​altijd veel bladeren op de struiken, ik laat er 4 scheuten op staan. Maar in de hitte van de vrucht wordt beschermd tegen de zon. Tussen de struiken kan 50 cm blijven, dit is voldoende normale ontwikkeling van de paprika's.

Svetlana, 34 jaar, Stavropol. Een paar jaar geleden bood een kennis aan om Hercules-peper te proeven. In eerste instantie geloofde ik niet dat je zulke heerlijke groenten kon verbouwen. In het voorjaar besloot ik deze variëteit in het land te planten. Ze was bang dat de zaailingen niet zouden komen, maar de zaadjes kwamen samen uit, en toen ontwikkelden de spruiten zich goed. De paprika's geraakten geruime tijd op de struiken, maar toen ze ze verzamelden, was de smaak geweldig. Het volgende jaar denk ik dat ik herhaal.

conclusie

Volgens de beschrijving onderscheidt peper Hercules F1 zich door het rijpen van fruit, een zoete smaak en hoge warenkwaliteiten. Het ras is resistent tegen ziekten, maar vereist constant water en bemesting bij het kweken. Vruchten van een klasse hebben een universele toepassing, zijn geschikt voor de bereiding van soepen, garnering, salades, snacks en huisbereidingen.

Bekijk de video: Fc Zoetermeer C2 vs Oliveo C2 5-1 Samenvatting (December 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send